Otthon

Reggeli a szabadban

Nincs is romantikusabb, mint reggel - no persze nem túl korán, amikor még nincs ereje a napnak, és nem kell fuldokolni a hõségtõl, ám a nyári levegõ kellemesen simogat - kiülni a kertbe reggelizni.




Maga az idilli téma már sok festőt megihletett, ami nem is csoda, aki próbálta, tudja miért. Egy ilyen falatozáshoz kell persze jó idő, kert, némi harapnivaló sem árt, és egy partner, akivel elbeszélgethetünk a gőzölgő kávé felett. Elronthatja azonban a hangulatot, ha nem a megfelelő bútort választjuk, hiszen a felhőtlen falatozáshoz egy stabil asztal és néhány kényelmes szék ugyancsak elengedhetetlen kellék. Ha billeg az asztal, felborulhat a teáskanna, tönkretéve a csendéletet, egy szálka sem segít a jó hangulat megőrzésében, és az új nyári ruhánkon megjelenő rozsdafoltok sem dobják fel a kedvünket. Az sem mindegy persze, hogy milyen stílusú garnitúrát veszünk, a házhoz, a környezethez, s persze egyéniségünkhöz illően, s a méret, az anyag, a praktikum és a kényelem is fontos vásárlást befolyásoló szempont lehet.





Fiatalos, modern, mégis elbűvölően romantikus tud lenni egy ilyen teakfából és vászonhuzatból kreált garnitúra, csak éppen a megfelelő helyszínt kell gondosan kiválasztanunk. Minél több a virág körülöttünk, annál jobb. Ötletes a kicsiny, ám tálca-tetejű lerakóasztalka, amely megkönnyíti a tálalást, igaz, inkább csak egyszemélyes reggelihez elegendő méretű…





Aki szereti a vidékies stílust, az biztosan imádni fogja ezt a falusi hangulatot árasztó összeállítást. Minden csupa-csupa fa, a hosszú asztalhoz padok tartoznak, az idillhez pedig árnyas lugas. Egy ilyen reggeli azonban nem egy üres kávéból áll, finom sajtok, ropogósra sült kenyér, sőt, még egy szál fűszeres kolbász is belefér a menübe.





Akár mediterrános teraszon, akár modern környezetben is megállja a helyét ez az egyszerű vonalvezetésű, könnyűfémből készült, feketére festett kis reggelizőasztalka, a hozzá tartozó, fehér párnákkal kényelmesebbé tett, karfa nélküli székeivel. A váz speciális eljárással készült, így ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem rozsdásodik, és a festék sem pereg le róla. 





Egy ilyen remek úszómedence partján remekül mutat, ám egy közönséges hétvégi nyaraló kertjében is tökéletes lehet ez a könnyű, fehér étkező. Roppant praktikus, hiszen mind a székek, mind pedig a körasztal egyetlen mozdulattal összecsukható, így nem gond a tárolása sem a hidegebb hónapokban.





Romantikus, békebeli hangulat, zöldre festett, csigamintás kovácsoltvas karszékek, márványlapos asztalka, hófehér, fodros párnák. Szinte már csak néhány kosztümös, napernyős dáma, és a reggelihez frakkba öltözött úr hiányzik a képből, akik a kikészített kuglófot csipegetik, s hozzá jókorát kortyolnak a hamisítatlan angol teából. 





Mozaikberakásos, súlyos kő asztallapja határozza meg ennek a kerti garnitúrának a jellegét. Igaz, hogy nem könnyű egyik helyről a másikra cipelni, nem lehet összehajtani, ám nem is erre készült. Ez egy igazi, örök darab, amely nem tud tönkremenni, és ha megszerezzük, kertünk szerves részévé válik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top