Otthon

Ép testben ép lélek

A nagyszerû grillvacsora után kevés dolog esik olyan jól, mint egy korsó jéghideg sör. Ám a sör mellett ne feledkezzünk meg a testedzésrõl sem!





A súlyemelés jegyében lepjük meg a fiúkat egy testre szabott söröskriglivel, amelyet jókedvvel emelgethetnek, hiszen karizmaikat erősítik vele! Ha teljesen egyedit akarunk csinálni, akkor a korsóra kedvenc fotónkat,
a nyár legszebb pillanatait is rásüthetjük.

Alapanyagok, kellékek:
• kerámia vagy üveg söröskorsó (sima falú)
• “Forever” vizes matrica
• olló
• szivacs vagy gumilap

1. A nyomat elkészítése
Töltsük le a Nők Lapja Café oldalról a képet, amelyet kétféleképpen vihetünk fel a speciális transzferpapír fényes oldalára. Egyik lehetőség, hogy lézersugaras printerrel nyomtatjuk ki a képet egyenesen a papírra. Ügyeljünk a nyomtató beállításaira: nem tükörkép, nehéz vagy vastag papír, kézi adagolás. Amennyiben lézermásolót használunk, a képet egy sima papírlapra nyomtassuk, és erről készítsünk másolatot. Ne feledkezzünk meg a helyes beállításokról. (Ez azért lényeges, mert a “nehéz papír” beállítással 170210 C-fokon ég a nyomat a papírba.)





2. A kép felhelyezése

Vágjuk körbe az ábrát, akár le is kerekíthetjük a sarkokat. Helyezzük langyos vízbe, ahol összetekeredik a kép, majd lassan elkezd kiegyenesedni. Ekkor lehúzhatjuk a nyomatot hordozó fóliát a papírról (2a.), és finoman simítsuk a korsó oldalára. Szivaccsal vagy gumilappal középről a szélek felé haladva óvatosan nyomjuk ki a matrica alól a vizet (2b.).





3. Égetés
Hagyjuk a nyomatot két órán át száradni, majd 140 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt égessük ki. Ezzel időállóvá válik a matrica, és nyugodtan elmoshatjuk a söröskorsót.

Figyelem!
Ha nem megfelelő minőségű a nyomat, és könnyen lekaparható a papír felületéről, akkor alkalmatlan a felégetésre: a sütés során bebarnulhat és megfolyhat az ábra. A nyomat minőségét befolyásolja, hogy milyen nyomtatót vagy fénymásolót használunk, illetve az is, hogy megfelelőek-e a beállítások. Kérjünk tanácsot a nagyobb fénymásolószalonokban.





Alapanyagok:
• karabiner, 280 Ft-tól (cipőkellékesek)
• söröskorsó, 2990 Ft (Multiprint)
• Forever vizes matrica, 570 Ft/A4 (Multiprint)
• fénymásolat készítése 250 Ft/A4 (Multiprint, Lézer Irodatechnika)
• dekorgumi, 110 Ft-tól (Hobbyművész, Pannoncolor)
• aranyszínű alumíniumlemez, 410 Ft/A4 (Hobbyművész)







Letölthető matrica sörös korsóra


Szükséges szoftver: Acrobat Reader

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top