Otthon

Napraforgókkal díszítve

Így nyár derekán szemet gyönyörködtetõ élményben lehet részünk, ha megpihenünk egy ragyogó napraforgótábla mellett. A hatalmas, sárga tányérok gyönyörû látványát otthonunkban is felidézhetjük.






Kattints a képre!
Egy jól ismert technika, a dekupázs segítségével kerti tárgyainkon, kannán, vödrön láthatjuk viszont a nyár szimbólumát.

Így készül a vödör és a kanna:

Alapanyagok, kellékek:
• locsolókanna
• vödör
• napraforgó mintás szalvéta
• szalvétalakk
• ecset, olló





1. A minta kivágása
A háromrétegű szalvétából vágjuk ki a napraforgókat, majd óvatosan húzzuk le a legfelső réteget. Érdemes olyan szalvétát választani, amelyen több méretben és változatban jelenik meg a virágmotívum, mert így változatosabbá tehetjük a kannára kerülő mintát.





2. A felület kezelése
Tervezzük meg a minták helyét, majd kenjük be ezeket a felületeket szalvétalakkal. Ne sajnáljuk a ragasztót, mert ha bővebben kenjük, tartósabb lesz a minta.





3. A virágok felragasztása
Helyezzük a virágmotívumokat egyenként a ragasztós felületre, és puha ecsettel óvatosan simítsuk el a ráncokat. Rövid száradás után kenjük át többször is a lakkal, mert így nagyobb kopás- és vízállóságot biztosítunk a felületnek. A ragasztót nyugodtan húzzuk túl a mintán, hiszen száradás után átlátszóvá válik.





TIPP
Ha a locsolókannának fém- vagy műanyag rózsája van, azt befesthetjük akrilfestékkel, a napraforgókkal harmonizáló színre. Az akrilfesték száradás után vízálló lesz, de szalvétalakkal átkenve válik igazán tartóssá a festés.






Alapanyagok:
· szalvétalakk, 490 Ft-tól (Pannoncolor, Hobbyművész, Golder Kreatív)




· locsolókanna, 1500 Ft (Praktiker)
· fémvödör, 1080 Ft (Hermes Mezőgazdasági Bolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top