Otthon

Virágok, gyümölcsök, kockás, csíkos…

Azonnal feldobja a szobát egy nagy sárga-piros virágokkal díszített terítõ. De ha nem virágok, akkor legyenek gyümölcsök, vagy kockás minták.





Gyümölcsök

Alkothatunk gyümölcsmintákat is. Persze ezek a minták inkább a konyhába illenek. Bárki tud rajzolni cseresznyét, almát, citromot sablon nélkül is. Konyharuhára hímezhetünk, bögrére, dísztálra akár körömlakkal is rajzolhatunk gyümölcsöket, de ez utóbbi mosogatáskor idővel lekopik.


Kockás





Vidám, mutatós megoldás a szintén maradék anyagokból készült kockás ágytakaró. Mennél több színt használunk, annál vidámabb lesz, ha nincs minden színből anyagunk, akkor inkább meleg, sárgás összhatásra törekedjünk. A szoba másik sarkában visszaköszönhet ugyanez a minta kisebb méretű kockákkal egy párnán vagy terítőn. Ha nagy felületen adott egy szín, ami a szobát uralja, készítsünk e szín árnyalataiból kockás mintát.





Friss, sportos hangulatot kelt a kockásba öltöztetett hall, előszoba vagy étkező. Az összhangot a minden felületen megjelenő kockás minta adja, de ez különböző színekben és különböző méretben jelenik meg. Nagy, sötétkék-világoskék kockás lehet a függöny, apró világos és sötétebb sárga kockás a terítő, a székpárnán a sötét és világoszöld kockás minta egy harmadik, köztes méretben jelenik meg, és így tovább.







Csíkos


Újra divat a csíkos! Bár a széles csíkos ülőgarnitúra a századforduló hangulatát idézi, nyugodtan festhetünk csíkokat anyagokra, tárgyakra egyaránt. Nem is sejtjük, hogy a csíkosnak is mennyi változata van. A poharakra, bögrékre, cserépre festett vékony színes csíkokkal vidám, fiatalos kiegészítőkre tehetünk szert, széles sötét árnyalatú csíkokkal komoly hangulatot kelthetünk. Anyagokat textilfestékkel vagy batikolással „csíkozhatunk” be.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top