Otthon

Tengert a nappaliba!

A víz ad életet a földnek, táplálja fát, feloldja a fémet és csillapítja a tüzet - mondhatnánk, õ az õsi asszony... Persze most értsük mindezt otthonunkra: a víz teszi szelíddé, lággyá, hûvössé és nõiessé a teret.




Víznek “számít” minden, ami könnyű, habos, csipkés, áttetsző, töri vagy visszatükrözi a fényt – minden, amit hasonló tulajdonsággal ruházhatunk fel, mint a természeti elemet. Elsősorban az üveg- és tükörfelületek, a csipkés és selymes anyagok (jellemzően pl. függönyök), és persze magának a víznek a jelenléte.






Színeiben elsősorban a fehér és – talán meglepő módon – a fekete, valamint minden szín nagyon világos és nagyon sötét árnyalatai. Na és a kék, a tengerek végtelen kékje… A vízhez kötődik még a gyöngy színe, a kagyló irrizáló opálja, a kristályok pazar fénypompája.


A vízből, mondhatnánk, sohasem elég, de a végletek itt is felborítják a harmóniát: gondoljunk csak egy jégpalotára, egy “talpig” hófehér vagy fekete lakásra… Bár inkább hiánya fordul elő gyakrabban, semmint túlzásba vinnénk – olyankor egy tér száraz, tömör, unalmas benyomást kelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top