Otthon

A textil-decoupage

A decoupage-technika természetesen textilre is alkalmazható. A deco-tex segítségével egyedi terítõket, textilszalvétákat, kötényeket vagy akár saját tervezésû pólókat is készíthetünk.






A textil-decoupage A decoupage-technika természetesen textilre is alkalmazható. A deco-tex segítségével egyedi terítőket, textil szalvétákat, kötényeket vagy akár saját tervezésű pólókat is készíthetünk. Amit tennünk kell: Készítsük elő a szükséges alapanyagokat, kellékeket! Fontos, hogy a technikához csak természetes alapú anyagot használjunk, melyet első lépésben ki kell mosnunk és meg kell szárítanunk!

Vágjuk körbe a mintát, mint ahogy eddig tettük! Vékony rétegben kenjük fel adeco-tex ragasztót a mintanagyságának megfelelően, majd helyezzük rá a választott kivágott szalvétát, amit az ecset segítségével óvatosan simítsunk el. 24 óra száradási idő elteltével vasaljuk át hátoldalán a textíliát! A kész mintadarab alacsony hőmérsékleten, csak kézzel mosható!




















Domború decoupage


A technika alkalmazásával életszerűbb háromdimenziós mintákat hozhatunk létre, mely kiemelkedik a díszítendő tárgy síkjából. A domború decoupage alkalmazásánál elengedhetetlen kellék az Aeroplast soft, ami egy könnyen formázható, vízzel puhítható, vékonyra nyújtható és levegőn száradó gyurma. Lépésről-lépésre Nyújtsuk ki az Aeroplastot a mintának megfelelő vastagságúra.

A kinyújtott felületet kenjük be vékonyan decoupage-ragasztóval, majd a szalvétából vagy a vékony csomagolópapírból kivágott mintát az ecset segítségével simítsuk el egyenletesen rajta. Miután a ragasztó megszáradt – de még mielőtt az Aeroplast megkeményedne – tapétavágó kés segítségével vágjuk körbe a mintánkat. Kezünkkel óvatosan domborítsuk úgy, ahogy a minta megkívánja. A teljes száradás után – amikor az Aeroplast megkeményedett – hobby ragasztóval felragaszthatjuk a kívánt helyre.

Kreatív Hobby bolt: 1091 Budapest, Üllői u. 15.
Telefon: 06-1-218-0818, 06-1-455-0888
Csomagküldés: Telefon: 06-1-451-0547, 06-1-451-0550









Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top