Otthon

Milyen fát válasszunk?

Mûvit vagy igazit? Ne dönts, csak miután végigolvastad cikkünk, mely pro és kontra vizsgálja meg a kérdést.















Az igazi fával semmi sem veszi fel a versenyt, a gyanta illata, az eleven színek, és a tűk verhetetlenek, de az idegeinkre is mehetnek. Folyton az elhullajtott tűleveleket kell szedegetned, nem is beszélve ebeinkről, melyek az élő fát látva, szaglászva vágyat érezhetnek, hogy kövessék a természet parancsát, és megjelöljék, ami elég kellemetlen tud lenni, ha épp hozzálátnál a halászléhez.





Ha élsz-halsz az igaziért, kipróbálhatnád az élő, földlabdás fenyőt, melyet az ünnepek elteltével kiültethetsz a kertbe, vagy a szüleidébe, de a balkonodon is tarthatod; jövőre ismét felhasználható. Nem csak környezetbarát leszel, hanem szép erkély, kert tulajdonosa is.

A műfával az ember fejében az olcsóság, igénytelenség kapcsolódik össze. Félre az előítéletekkel, a legújabban gyártott műfák a megszólalásig olyanok, mint az igazi, a lombhullatás nyűge nélkül.
Műfát mindenütt lehet kapni sok stílusban és – színben. Végül is ki mondta, hogy a karácsonyfának zöldnek kell lennie? Vagy válassz élethűt, vagy rugaszkodj el a valóságtól, és vállalj be valami színeset, esetleg nagyon modernet.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top