Otthon

Ajtódísz

Pár szál nyári virágból készült ajtódísszel a meleg évszak hangulatát éleszthetjük fel a hideg télben. Vendégeid vagy az arra járók arcára biztosan mosolyt csalsz.














Ajtódíszed lehet hagyományos vagy modern. Használhatsz virágot és gyümölcsöt vagy gyertyát esetleg selymet, tollat. Mi most egy egyszerű, mégis különleges kombinációval rukkoltunk elő.


Első lépés





A hozzávalók

 
Emlékszel még a hóbogyóra, amit gyerekkorodba pukkantottál a járdán? Könnyen beszerezhető és szép. Ez a helyzet a borostyánnal – leánykori nevén repkény. A bogáncs felhajtása sem ütközhet komoly akadályokba, a lila fréziát viszont valószínűleg vásárolnod kell, de megéri, mert az egész ajtódísznek nyári hangulatot ad. Fényes csillagokkal fejezheted majd be a munkát.






A munka dandárja


A dísz gerince az oázis névre hallgató szivacsszerű koszorú, amit virágüzletekből, barkácsboltokból szerezhetsz be cirka 600 forintért. Áztasd vízbe. A növényekből készíts körülbelül 15 cm-es kocsányokat, ágakat. A repkénnyel és a hóbogyóval drót segítségével borítsd be a koszorút. Amikor nem látszik az oázis, a növények teljesen beborították, jöhet a többi anyag.







Utolsó simítások
 

A bogáncsot és a fréziát is 15 centis darabokra vágd, majd erősítsd körbe-körbe a koszorúhoz. Annyi növényt használj fel, hogy a kombináció dúsnak tűnjön, de figyelj a harmóniára, hogy miből, mennyit használsz fel. Befejezésképp ragasztgasd fel a csillagokat a levelekre, ne sajnáld őket, hadd csillogjon a koszorú.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top