Otthon

Érezd magad otthon

A skandináv stílusú bútorok mindegyikére az ízléses külsõ és kényelem mellett a praktikusság jellemzõ.








Nem találunk például olyan kanapét, melynek nincsenek kartámaszai, párnái. A székek legtöbbször karfásak. Egy skandináv stílusú szék sosem billenékeny, szép, de nem kényelmetlen. A polcokra a maximális tárolófelület jellemző. Minden bútor megfelel a funkciójának, sőt előszeretettel alkalmaznak multifunkcionális bútorokat.





A skandináv multifunkcionális bútorok közt például fiókosat találunk. Ilyen a fiókos szék, ahol az ülőfelület alatt, kihúzható fiók biztosít tárolási rekeszt. Gyakran ágy alatt is találhatóak fiókok, így sokszor az ágy jóval magasabb a hagyományosnál, ezáltal nem csak az ágynemű, ruhanemű, törülköző számára akad hely, hanem új formájú ággyal frissíthetjük szobánk képét. Az állítható magasságú asztal is praktikus bútordarab, dohányzóasztalként éppúgy megállja a helyét, mint étkezőasztalként. Különösen kézre esik olyan lakásban, ahol nincs külön ebédlő.





A skandináv stílus – ellentétben sok egyéb stílussal – nem gondolkodik garnitúrákban, szettekben, egész lakásra kiterjedő bútorcsaládokban. Minden bútor individuális. Ez szabadságot ad, a lakástulajdonos keverheti a bútorokat, nem lesz zavaró koktél a végeredmény. Továbbá lehetővé teszi a különböző stílusok befogadását. Az örökölt, vagy piacon vásárolt antik székek jól megférnek a modernebb elképzelésű asztallal.

A skandináv stílusú bútorok Magyarországon sok helyen megvásárolhatóak. S mivel a használt, régi darabtól a vadonatúj keményfás elképzelések is érvényesülnek, az árak nagyon széles skálán mozognak. A keményfából készült bútorok a legdrágábbak, de a legtartósabbak is. Huzatot tekintve a bőr az anyagok non plus ultrája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top