Otthon

Mindent a szemnek és a kéznek is

A mediterrán stílus egyik leggyönyörûbb jellemzõje a falak, szövetek, padlók és kiegészítõk csodálatos anyagszerûsége. Ha van idõd és kedved, fesd le falad olyan módszerrel, amely textúrát ad a felületnek.




Ilyen a szivacs- és a rongy módszer. Itt a lefestett felületet ronggyal vagy nedves szivaccsal kell áttapogatni, ami térhatást biztosít a falnak.
Ha nem szívesen kísérletezel a fallal, egy Ecseri piaci vagy lomtalanításkor összekukázott vagy örökölt régi bútor kiválóan alkalmas a technika kivitelezése. Hogy amatőr vagy, külön jót tesz a felületnek. Viszont dolgozz ecsettel, mint egy profi. Jómagam épp egy dohányzóasztalt készítek elő a festésre. Bár a csiszolás időigényes munka, alig várom, hogy elkezdhessem a mázolást.





Ha anyagot választasz díszpárnák számára – a legegyszerűbb és ízlésesebb módszer a szoba fűszerezésére –, ablakok feldobásához, vagy terítőnek, mindig olyan mellett dönts, amelyiknek kellemes nemcsak a színe, hanem a tapintása is. Mindegy, hogy egy karakteres nyers vászon mellett kötsz ki, vagy súlyos szőnyeget veszel, vagy áttetsző selymet, mindig tartsd szem előtt a kész szoba hangulatát.





Én általában leértékelt méteráru- és huzatmaradékot keresek, amelyet remekül fel tudok használni párnahuzatnak, vagy sok minden másnak.
A padlószőnyeg vagy összefüggő sima parkettapadló helyett használj szőnyegeket. Rattan- és hagyományos szőnyegek számtalan színnel és anyagszerűséggel gazdagíthatják a szobát, és nem is mindig nagyon drágák. Győződj meg róla személyesen milyenhangulatos egy kézzel festett- vagy egy rongyszőnyeg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top