Otthon

Harmónia a kertben

Gyönyörû zöld pázsit, aranyló lombok díszítik majd a kertjét annak, aki megfogadta kertinövény ültetési tanácsainkat. Ha még több színt szeretnénk csodálni, ültessünk színes cserjéket, virágokat is.

Égszínkék virágok

Aranyló lombok előterébe telepítsünk kékesen virágzó cserjéket. Szürinx vízi nimfától kapta nevét az orgona (Syringia sp.), melynek perzsa változata

(S. persica) csak egy méter magas bokor, világoskék virágai a nyárelő legszebb díszei.

Háta mögé ültethetünk cserjés mályvát (Hibiscus syriacus ’Oiseau Blue’), mellyel egyidőben pompázik a kékhortenzia (Hydrangen macrophylla).

Ez nem külön faj, sajátos színét egy sokáig titkolt eljárásnak köszönheti: a földbe juttatott timsó kékre festi a szirmokat. Mellettük a levendula gyógyulást szimbolizáló virágai szívet melengető látványt nyújtanak.

Harmonizáló növények

A hortenzia másik oldalára a kékszakáll ágaskodó, apróvirágú vesszőit dugjuk el, s a hatás festői lesz. A növényágy előterébe ültessünk zsályát (Salvia off. ’lcterina’), melynek liláskék virágai a levendulával vannak összhangban, levelei a bordótól a szürkészöldön keresztül a sárga-tarkáig a szivárvány majd minden színében hajtanak. Ha a tavaszi álmodozásainkat tettek is követik, akkor a nyár a megtestesült álom lomb- és virágpompájával örvendeztet meg bennünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top