Orbitális

Párkapcsolatok megmentője lehet a rágógumi

A kellemetlen lehelet még viccnek is rossz, különösen, ha állandóan el kell viselni valaki mellett. Hiába a nagy szerelem, az ilyen kellemetlen körülmény még az erős kapcsolatokat, házasságokat is tönkreteheti. Érdemes tehát felhasználni minden eszközt, fogkefét, szájöblítőt, rágógumit ahhoz, hogy leheletünk és párkapcsolatunk sokáig friss és üde maradjon.

Párkapcsolatok megmentője lehet a rágógumi

Egy ausztrál szájklinika orvosa számolt be arról az esetről, hogy egy hölgy páciense a rossz leheletét tette felelőssé azért, mert tönkrement a házassága. A nő szerint ez a kellemetlen tünet gátolta férje és közte az intimitást, ami hosszú távon ahhoz vezetett, hogy eltávolodtak egymástól, és végül el is váltak. A kialakult helyzet érzelmileg nagyon megviselte mindkettőjüket, és a nő önbizalmát végképp összetörte. Ráadásul ezt nemcsak a párkapcsolata, hanem a társasági élete, baráti, kollegiális viszonyai is megszenvedték. Mindez így is maradt egészen addig, amíg a szájszaggal kapcsolatos problémáját meg nem oldotta.

Talán ez egy kirívó, extrém esetnek tűnik, de az igazság az, hogy számos kapcsolatot megterhel a kellemetlen lehelet, ami nem feltétlenül a fogak ápolásának hiányából ered. Különféle gyomorbántalmak, cukorbetegség és öröklött, fogakkal kapcsolatos betegségek lehetnek okozói a szájszagnak, amire még a rendszeres, napi 4-5 alkalommal történő fogmosás sem nyújt kielégítő megoldást. Sokaknak a már meglévő kapcsolatát teszi tönkre a jelenség, míg mások az első randevún buknak el rendszeresen, és ezért képtelenek barátnőt, barátot találni. Vannak, akik nem értik, mi okozza a sorozatos kudarcot, és nem tudják, hogy a párválasztáskor a szagoknak, illatoknak döntő jelentőségük van, és egy kellemetlen benyomás azonnal elriasztja a kiszemelt partnert a további ismerkedéstől.

Párkapcsolatok megmentője lehet a rágógumi

Pedig a probléma kezelése egyáltalán nem bonyolult. Az általános szájhigiéniát normál esetben rendszeres fogápolással fent tudjuk tartani, az olyan alkalmakra pedig, amikor reményeink szerint közelebbi kapcsolatba kerülünk majd a másik nem képviselőjével, mindig tartsunk magunknál leheletünket frissítő rágógumit. A legjobb ilyenkor a hagyományos, mentás ízesítésű rágógumikra hagyatkozni, mert ez nem csupán felfrissíti a leheletet, de a menta fertőtlenítő hatásának köszönhetően a rossz szájszag kiváltó okait is mérsékelni tudja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top