Öltözködjünk

A legnagyobb sortbakik

Amint 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, sortot viselő lányok és asszonyok tömegei özönlik el az utcákat, mintha legalábbis kötelező volna ezt a ruhadarabot hordani. Pedig egyáltalán nem az, sőt…

A legnagyobb sortbakik1. Túl rövid

Ha hátul kilóg a sortból a feneked – legyen bármilyen formás –, akkor a sort, amit viselsz, túlságosan rövid. Akkor is, ha forrónadrágnak hívják. Nagyjából azzal egyenértékű, mintha fürdőruhaalsó lenne rajtad, vagyis  otthon, a kertben vagy a strandon oké, máshol viszont nem illik ilyenben megjelenni.

A legnagyobb sortbakik2. Kilóg  

Az sem jobb eset, ha nem a csupasz feneked, hanem például az alsóneműd vagy bármilyen más textília ficcen ki a sortodból. Mostanában kétségkívül divatosak azok a farmersortok, melyek szára alól zsebek lógnak ki – hangsúlyozva, hogy a sort annyira rövid, hogy annál még a zseb is hosszabb –, ám ez a viselet is legfeljebb a tinik esetében tartozik az „elmegy” kategóriába. Ha már nem vagy tini, inkább hanyagold!

A legnagyobb sortbakik3. Tevepata

Ha a sortod túlságosan szűk és bevág, az hátulról nézve sem a leggusztusosabb látvány, ami azonban a kanyarban sincs az elöl éktelenkedő tevepatához képest. Több, mint kínos – a szó szoros értelmében véve.

A legnagyobb sortbakik4. Narancsbőr

Tény, hogy a sort nem való mindenkinek: ha a feneked és a combod láthatóan narancsbőrös, jobban jársz, ha sort helyett olyan ruhadarabot választasz – nyáron például egy könnyű anyagú, de nem mini szoknyát –, ami eltakarja a kritikus testtájakat. A sort plusz narancsbőr párosítás kategorikusan antiszexi.

A legnagyobb sortbakik5. Csupasz felületek

Ha eltalálod a megfelelő méretet, a sort akkor is olyan ruhadarab, ami sokat mutat, hiszen szinte teljes hosszában láttatni engedi a lábaidat. Ha ehhez még merész, mélyen dekoltált és/vagy hasvillantós felsőrészt veszel fel – és mindezt nem egy nyaralóhelyen teszed, ahol egy ilyen szett belefér –, az összhatás elkerülhetetlenül közönséges lesz. Ha ízlésesen szeretnél kinézni, sorthoz inkább egyszerű, nem túlzottan kivágott és a hasat is takaró felsőt válassz!

A legnagyobb sortbakik6. Alig látszik

A másik véglet, vagyis amikor a felsőrész olyan hosszú, hogy eltakarja a sortot, és az csak alig vagy egyáltalán nem látszik ki alóla, szintén ciki, hiszen úgy tűnhet, mintha lemaradt volna rólad egy ruhadarab. A legideálisabb, ha a felsőrész nagyjából a feléig takarja a sortodat, aminek a szárai így elöl-hátul egyértelműen kilátszanak alóla.

A legnagyobb sortbakik7. „Szexi” harisnya

A necc, a csipkés, illetve a más egyéb, szexinek szánt harisnyák sorttal viselve garantáltan útszéli jelleget adnak a megjelenésednek. Ha harisnyát húzol a sorthoz, válassz lehetőleg semleges, egyszínű, de semmiképp sem lyukacsos vagy csiricsáré darabot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top