Öltözködjünk

Nagyobb méretű ruhákért kampányolnak a plus size csajok

Egy amerikai plus size blogger indította a kampányt, mellyel azt akarják elérni, hogy a divatmárkák szélesebb méretskálán tegyék elérhetővé a kreációikat.

Sarah Chiwaya plus size blogger kezdett #PlusSizePlease hashtaggel feltölteni fotókat a közösségi oldalakra olyan ruhákról, melyeket szívesen megvenne, ha lehetne kapni az ő méretében is. A kezdeményezéshez azóta egyre többen csatlakoznak. Remélik, hogy ezzel jelezni tudják a plus size-zal nem foglalkozó márkáknak, divattervezőknek, hogy a telt nőknek is lenne igényük a termékeikre.

Sarah Chiwaya
Sarah Chiwaya

A kampánynak már konkrét eredményei is vannak, ugyanis a Hot Topic márka ennek hatására kezdte nagyobb méretekben is árulni az egyik kollekcióját, de a kanadai Encircled cég is jelezte, hogy nyitottak a méretskálájuk kiterjesztésére.

Sarah természetesen tisztában van azzal, hogy plus size holmik gyártása az esetek többségében nem csupán annyit jelent, hogy néhány centivel nagyobb változatban is elkészítik ugyanazokat a ruhadarabokat, amelyeket átlagos méretekben lehet kapni. Ugyanakkor a divatcégek többsége igenis megengedhetné magának, hogy plus size modellekre szabja a kreációit, és ehhez értő tervezőt is alkalmazzon.

A blogger szerint a nagy divatcégek sokkal inkább azért zárkóznak el attól, hogy nagyobb méretekben is árusítsák a termékeiket, mert attól tartanak, hogy ettől a molett nőkkel azonosítják majd a márkát, és így kevésbé lesz kívánatos a vékony és átlagos testalkatú vásárlók körében. Hozzátette mindemellett, hogy vannak olyan divatházak is, melyeknek van ugyan plus size kollekciójuk, ám ezt nem kommunikálják. Vagyis bár jól jön nekik a molett vásárlóktól származó bevétel, attól azonban tartanak, hogy elveszítik a vevőkörüknek azt a részét, amelyik nem szívesen hordana olyan márkát, mely a telt nők számára is elérhető.

Sarah mindennek fényében  arra biztatja a plus size csajokat, hogy igenis hallassák a hangjukat, és adják a divatmárkák tudtára, hogy komoly vásárlóerőt képviselnek, így a divatipar már csak ezért sem hagyhatja őket figyelmen kívül.

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top