Öltözködjünk

Az iskolai formaruha vonzza a szexuális zaklatókat

A formaruhát viselő diáklányok több mint harmadát zaklatták már szexuálisan.

Az iskolai formaruhát viselő diáklányok 35 százalékát zaklatták már szexuálisan nyilvános helyen – derült ki a Plan International UK kutatásából. Nyolcból egy lány 12 éves vagy annál fiatalabb volt, amikor már zaklatták.

Az ezer, 14 és 21 év közötti lány megkérdezésével készült felmérés szerint 37 százalékuk az iskolába vagy onnan hazafelé tartva szenvedte el a szexuális zaklatást.

A kép illusztráció (Profimedia)

Minden hetedik lányt követtek már, amikor iskolai formaruhát viselt, míg 8 százalékukat idegenek fotózták le vagy vették videóra az engedélyük nélkül.

Egyre több lány sortot visel a szoknyája alatt, így védekezve az upskirting ellen, vagyis amikor befotóznak a szoknyája alá. Az ilyen fotók készítése Nagy-Britanniában egy új törvény szerint egyébként már bűncselekménynek számít, mely akár két év szabadságvesztéssel is büntethető.

Maria Miller, a Nőügyi és Egyenlőségi Bizottság konzervatív elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy akár már a 11 év körüli lányokat is zaklatják szexuálisan, ezért világosabb stratégiára van szükség a helyzet megoldására.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top