nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Hazaküldték a gyerekeket az iskolából, mert nem megfelelő cipőben voltak

Hazaküldték a gyerekeket az iskolából, mert nem megfelelő cipőben voltak

Sok brit iskolában olyan szigorú előírások vonatkoznak az öltözetre, hogy egy sima fekete cipő sem mindig felel meg.
NLCafé
f Ajánlom

Rengeteg szülő felháborodott azon Nagy-Britanniában, hogy több száz fontot kell költeniük a gyerekeik iskolai egyenruhájára a szigorú előírások miatt, de még így sem mindig megfelelő a gyerekek öltözete.

A négygyerekes John O’Sullivannek például szabadságot kellett kivennie, hogy elhozza az iskolából a két gyerekét, akiknek a cipője nem fért bele az iskolai dress code-ba.

Egy sima fekete cipőről van szó, amelynek még a címkéjén is az állt, iskolába való, ám a szigorú előírások szerint a kicsit sportosabb viselet is tilos, hiába nincs semmi különös a lábbeliben. Állítólag a tanévkezdés első napjaiban 10-15 gyereket küldtek haza ugyanezért a cardiffi iskolából.

De nem ez volt az egyetlen megdöbbentő eset. Egy 15 lányt azért különítettek el két napra Barnsley egyik iskolájában, mert a szoknyája lycrából készült. Néhány tanár még „csípésteszttel” is ellenőrzi, milyen anyagból készült a ruha.

Az iskolák szerint az öltözködési előírások mindenki számára világosak, az erről szóló útmutatót még a nyáron megkapták a szülők.

(Daily Mail)

Megosztás Facebookon