Öltözködjünk

Hazaküldték a gyerekeket az iskolából, mert nem megfelelő cipőben voltak

Sok brit iskolában olyan szigorú előírások vonatkoznak az öltözetre, hogy egy sima fekete cipő sem mindig felel meg.

Rengeteg szülő felháborodott azon Nagy-Britanniában, hogy több száz fontot kell költeniük a gyerekeik iskolai egyenruhájára a szigorú előírások miatt, de még így sem mindig megfelelő a gyerekek öltözete.

A négygyerekes John O’Sullivannek például szabadságot kellett kivennie, hogy elhozza az iskolából a két gyerekét, akiknek a cipője nem fért bele az iskolai dress code-ba.

Egy sima fekete cipőről van szó, amelynek még a címkéjén is az állt, iskolába való, ám a szigorú előírások szerint a kicsit sportosabb viselet is tilos, hiába nincs semmi különös a lábbeliben. Állítólag a tanévkezdés első napjaiban 10-15 gyereket küldtek haza ugyanezért a cardiffi iskolából.

De nem ez volt az egyetlen megdöbbentő eset. Egy 15 lányt azért különítettek el két napra Barnsley egyik iskolájában, mert a szoknyája lycrából készült. Néhány tanár még „csípésteszttel” is ellenőrzi, milyen anyagból készült a ruha.

Az iskolák szerint az öltözködési előírások mindenki számára világosak, az erről szóló útmutatót még a nyáron megkapták a szülők.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top