Öltözködjünk

Törpenövésű divatblogger a divatvilág új kedvence

Sinéad Burke úgy kell a divat elitista világának, mint egy falat kenyér: a törpenövésű divatblogger és aktivista minden tőle telhetőt megtesz, hogy a divat ne kirekesztő, hanem sokoldalú és elfogadó legyen.

Mikor az ír születésű Sinéad Burke 10 évesen az anyukáját nyaggatta a legfrissebb divathírekkel, el sem tudta képzelni, hogy az álma egyszer valóra válik, és minden napját azzal töltheti, hogy a divattal foglalkozik.

A 27 éves, törpenövésű nő mára a brit Vogue szerkesztője, aki egészen új értelmet ad az influencer fogalomnak.

Sinéad ugyanis jóval többet tesz annál, mint hogy feltölti az Instagramra az aktuális outfitjeit. Az alig egy méter magas lány, miközben divatszerkesztőként a munkáját végzi, igyekszik napról napra felhívni a divatvilág figyelmét azokra, akik számára nem elérhető se egy bemutató, de a legtöbb ruhadarab sem. 

„Azt gondolom, először a nagy cégek hozzáállásán kéne változtatni. Hívjanak be embereket a fogyatékkal élők közösségéből, üljenek le velük, és beszéljék meg, mire lenne szükségük!” – véli Sinéad, aki büszkén és elhivatottan képviseli a közösségét. „Nem én választottam, hogy törpenövésű legyek, de büszke vagyok rá, hogy annak születtem!”

vogue

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top