Öltözködjünk

Bíróságon követelte vissza a 11 milliós eljegyzési gyűrűt exétől

A házasságkötésre nem került sor, a volt menyasszony azonban nagyon ragaszkodott a gyűrűhöz, és vélhetőleg nem érzelmi okokból.

Az amerikai Rodney Ripley 2011-ben New Yorkban egy 40.000 dollár, vagyis mintegy 11 millió forint értékű gyűrűvel jegyezte el akkori kedvesét, Jennifer Ruttent. Az esküvőre azonban már nem került sor, a pár nem egész egy évvel később szakított. A nő azonban nem volt hajlandó visszaadni exének az értékes eljegyzési gyűrűt.

Rutten éveken át a legkülönfélébb okokra hivatkozva halogatta az ékszer visszaszolgáltatását. Ripley végül megelégelte a helyzetet, és bíróságra vitte az ügyet.

A kép illusztráció! (Pexels)

A nő ügyvédje kezdetben azzal érvelt, hogy a gyűrű csupán 13.000 dollárt ér és így nem elég értékes ahhoz, hogy jogi úton lehessen visszakövetelni. Ripley-ék viszont bebizonyították, hogy az ékszer valóban 40.000 dollárt ér.

New York állam törvényei szerint az eljegyzési gyűrű feltételes ajándék, melyet a házasságkötés meghiúsulása esetén vissza kell szolgáltatni. Az ügyben végül 5 év huzavona után bírósági ítélet született: Ruttennek 45 napon belül vissza kell adnia az ékszert, vagy vissza kell fizetnie annak teljes árát Ripley-nek.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top