Öltözködjünk

A legmegosztóbb ruhadarabok, amiket mégis imádunk

A farmerruhától a bársonycuccokig: ezekkel a holmikkal jobb óvatosan bánni.

Vannak egyszerű ruhák, mint a farmernadrág meg a fehér póló, amik tényleg mindenkinek jól állnak. És vannak azok, amiket csak nagyon kevesen tudnak „jól” viselni. Összegyűjtöttük a hat legnépszerűbbet: ha ezeket stílusosan tudod viselni, akkor gratulálunk, jó ízlésed van!

Farmerruha

A farmer alapvetően nem egy elegáns viselet, mégis vannak olyanok, akik jeles alkalmakra is bepróbálkoznak egy-egy darabbal. Ki ne emlékezne Britney Spears 2001-ben, az American Music Awards vörös szőnyegén viselt farmerborzalmára? Még az sem enyhített a katasztrófán, hogy Justin Timberlake ott állt az oldalán (igaz, ő is talpig farmerben volt).

 

(Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

A másik oldalon ott van Meghan Markle, aki nemrég Harry herceg lovaspólómeccsére vett fel egy igazán stílusos darabot. A különbség a szabásvonalban, a színben és a kiegészítőkben mutatkozott meg.

(Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

Ha különleges alkalomra szeretnél farmert viselni, akkor mindenképpen maradj visszafogott mindhárom téren, itt a kevesebb tényleg több.

Hasitasi

A hasitasi újabb fénykorát éli, ami egyébként szerintem nem is csoda, mert meglepően praktikus kiegészítő – ezt gyakorló anyukaként mondom. A giccses, flitteres, teljesen műanyag vagy esetleg szőrös darabok már az ízléstelenség határát súrolják, de az alapvetően nem baj, ha a tasi feltűnő, a lényeg, hogy illeszkedjen az öltözetedbe.

(Christian Vierig/Getty Images)

Ha nem szeretnéd, hogy olcsó hatást keltsen, ne viseld melegítővel. Az üzletekben most egyébként találni egészen bájos és elegáns verziókat is.

Telitalpú cipő

A telitalpú cipőt sem mindenki kedveli: sokak szerint úgy leszel magasabb tőle, hogy kényelmes is, míg mások szerint egyáltalán nem stílusos viselet. Hogy továbbra is a királyi családnál maradjunk, Erzsébet királynő kifejezetten ellenzi a viselését, Katalin hercegné viszont kedveli.

(Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Ha szeretnéd ízlésesen beilleszteni a ruhatáradba, akkor nyugodtan kövesd Vilmos herceg feleségének példáját, kombináld egyszerű, de nőies darabokkal.

Leggings

A leggings nem nadrág, ezt sosem lehet elégszer hangsúlyozni. Amikor megkérdeztem a férjemet, szerinte mi az a ruhadarab, amit a legtöbb nő szeret, mégis sokan nem tudják ízlésesen viselni, azonnal rávágta, hogy a leggings. Abban nincs semmi szép, hogy a kissé áttetsző leggingsed alól kikandikál az alsóneműd, és valóban úgy festesz, mint aki elfelejtett fölé venni valamit, ahogy Bebe Rexha is.

Bebe Rexha (Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Ez ilyen egyszerű, nincs semmilyen más tippünk. Egyszerűen ne használd nadrágként…

Válltömés

Emlékszem arra a blézeremre, amit még kisiskolás koromban kaptam, válltömés volt benne. Nagyon magabiztosnak és vagánynak éreztem magam, amikor viseltem, de a fotókat visszanézve inkább deformáltnak és nagydarabnak tűntem benne. A válltömés az idősebb korosztály körében a mai napig népszerű, de szerintem ez sem áll jól mindenkinek. Plusz nem mindegy, mekkora, milyen anyagból van, és hol nagyítja meg a vállat.

(Melodie Jeng/Getty Images)

A nagyméretű, karcsúsítás nélküli válltöméses retró blézereket semmiképpen sem ajánljuk, mert nem állnak jól senkinek. Egy visszafogottabb méretű, karcsúsított válltöméses blézer egy farmerrel kombinálva viszont kifejezetten szép homokóraalakot tud adni.

Bársony

A bársony az utóbbi években szinte minden téli szezonban előjön mint trendi anyag, mégis sokan ódzkodnak tőle, joggal. Egy szimpla ruhát is öregessé, régiessé tesz, nem könnyű olyan fazont találni, ami modern hatást kelt.

(Eugene Gologursky/Stringer/Getty Images)

A farmerruhához hasonlóan itt is a letisztultabb sziluetteket érdemes választani, és a fekete szín helyett például éjkéket vagy palackzöldet ajánlunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top