Öltözködjünk

Már lehet is kapni repülő Vasember-páncélt

Vasember, a Marvel szuperhőse ruhájával bővült a londoni Selfridges áruház kínálata. A testtel irányított, sugárhajtású ruhából mindössze kilenc darabot bocsátanak áruba, darabját 340 ezer fontért (123 millió forint).

A Vasember-ruha a pilóta karjára és hátára erősített öt, kerozin hajtotta mikrogázturbinából, valamint háromdimenziós nyomtatással készült részekből áll. Az öltözéket a test mozgatásával lehet irányítani. A csaknem 27 kilogrammos ruhát az igazi Vasemberként is emlegetett brit feltaláló, Richard Browning által alapított Gravity Industries nevű technológiai vállalat készíti.

Forrás: Marvel

Az öltözék óránként 51 kilométeres sebességgel tud száguldani és 3658 méter magasra képes felrepülni, noha a Selfridges közelében tartott szerdai bemutatón Browning mindössze néhány méter magasra emelkedett vele biztonsági okokból. Browning szerint a ruha percenként négy liter üzemanyagot fogyaszt lebegő helyzetben, vagyis 3-4 percig kényelmesen lehet repülni vele. A cég jelenleg azon dolgozik, hogy meghosszabbítsa a repülési időt.
Az érdeklődők alaposan szemügyre vehetik az öltözéket az áruházban, és le is tesztelhetik azt a VR-technológia révén.

Akik úgy döntenek, hogy meg is vásárolnak egy öltözéket, képzést kapnak a használatából. A Vasember-filmekben Robert Downey Jr. alakítja a szuperhőssé átalakuló Tony Stark milliárdos gyáriparost.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top