Öltözködjünk

7 dolog, amitől sokkal kifinomultabb lesz a megjelenésed

A fast fashion márkák üzletei folyamatos vásárlásra ösztönöznek, ha kicsit is szereted a divatot, könnyű elcsábulni. De elgondolkoztál már azon, mikor megvetted a huszadik táskádat vagy a tizedik farmeredet, hogy ez mekkora pénzkidobás? A drága megjelenés kulcsa nem az óriási ruhatár, hanem a kevés, de minőségi darab.

 1. A szolid és klasszikus színek

Ha szeretnél valahol jó benyomást kelteni, és drága megjelenést sugallni, de mondjuk, nincs pénzed vagyonokat költeni, akkor az aranyszabály: légy szolid! Mit is jelent ez pontosan? Például: ne ess be az első ruhaüzletbe, hogy megvedd azt a trópusi mintás nyári ruhát, amit a kirakatban láttál, hanem válassz inkább egyszínűt. Nagyon elegáns a bézs, szinte mindenkinek jól áll. És mivel nyár van, a kis fekete helyett mondjuk, választhatsz egy szintén ütős sötétkéket. De persze nyugodtan maradhatsz a klasszikusoknál is. A tiszta fehér vagy teljes fekete viselet rendkívül elegáns, ekkor a táska és a cipő legyen eltérő színű, hogy kicsit izgalmasabb legyen az összhatás. És akkor most felejtsd el a színeket és a mintákat, mikor itt a nyár? Nem erről van szó, csak, ne légy túl harsány! Például, semmiképpen se legyen rajtad háromnál több szín, mert az nem lesz annyira „hűha” faktor.

(Thinkstock)

2. A körmök és a smink is legyen natúr!

A fentiek vonatkoztathatók a sminkre és a körömlakkra is. A túlzott színkavalkád nem kelt drága benyomást, bármennyire divatos. Lebegjen lelki szemeid előtt a királyi család, ahol Katalin és az új belépő Meghan, mindig úgy néznek ki, mint egy friss tavaszi fuvallat. Viseltek valaha nyilvános eseményeken például, kék körömlakkot vagy szivárványszínű szemfestéket? Na ugye, hogy nem. Itt is, mint oly sok mindenben, a natúr árnyalat a tökéletesen elegáns választás.

3. Ne félj az arany ragyogástól!

Ha bármilyen egytónusú elegáns ruhát megspékelsz arany kiegészítővel, mindenképpen drága és elegáns hatást válthatsz ki környezetedben. Ez lehet egy nyaklánc, egy öv, esetleg cipő vagy táska is. A lényeg itt is az, hogy ne vidd túlzásba. Légy úgy elegáns, hogy ne légy sokkoló. Az aranyat például jobb esti programra választani, mint egy délelőtti városnézésre, még akkor is, ha nagyon divatosnak számít.

4. Kerüld a műszálas ruhákat!

Sok gyönyörűnek látszó ruha, amiket a plázák üzletei kínálnak, sajnos teljes egészében műszálas. A poliészter is anyag, csakhogy nem tartozik az elegáns anyagok közé. Próbáld meg kerülni, főleg, ha száz százalékban ez az összetevő! Ha drága és kifinomult benyomást akarsz kelteni, természetes alapanyagú ruhákat válassz. Nehezebb, de kicsit több időt rászánva lehet találni ilyeneket is.

5. Egy táska mind felett

A nők többségének rengeteg olcsó, akciós táskája és cipője van, ahelyett hogy lenne egy, esetleg kettő, de az olyan lenne, hogy mindenhol elegáns és drága benyomást kelthetne vele, ahol csak viselné. Inkább gyűjtögess, és úgy vásárolj cipőt és táskát, hogy legyen inkább egy-kettő belőle, de az a legjobb minőségben. Jó hír, hogy a luxus márkák üzleteiben is van árleszállítás, úgyhogy járj nyitott szemmel.

(Thinkstock)

6. Egy szép napszemüveg 

Képzeld csak el, egy visszafogott színű, rafinált szabású nyári ruha, egy finom bőr topánnal és egy szép napszemüveggel, egyszerűen lehengerlő hatású. Érdemes a napszemüveget illetően is a minőségre hajtani, és a maximális fényvédelemmel rendelkező, szuper darabokat preferálni. Ha tudsz rá vigyázni, és nem vagy az a típus, aki hetente leejti a napszemüvegét, vagy rendszeresen ráül, akkor vásárolhatsz egy igazán menő darabot, amit csak egyszer kell megvenni, és több szezonban is büszkén hordhatod.

7. Barátkozz meg a kiegészítőkkel!

A sál, az öv és az ékszerek, megfelelő mennyiségben adagolva, szintén drága hatást keltenek. Figyelj, itt is, hogy semmiből ne legyen sok. Mindig egy holmin legyen a fókuszpont a szettedben. Nagyméretű fülbevalóhoz felesleges nyakláncot is viselni és fordítva. Ha szereted a kendőket és a sálakat, ne viselj melléjük hangsúlyos ékszert. Az arányok megtalálása igazi művészet, de érdemes kísérletezni, majd besöpörni az elismerő pillantásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top