Öltözködjünk

Meztelenül fotózkodott a Siratófalnál egy modell, óriási botrány lett belőle – fotó

Nem ez volt az első provokatív akciója.

Óriási felháborodást keltett egy aktfotó, amelyen Marisa Papen belga modell a Siratófallal a háttérben pózolt meztelenül egy háztetőn. A Siratófal rabbija, Shmuel Rabinovitch súlyosnak és siralmasnak nevezte az esetet. Szerinte a modell a meztelenkedéssel megsértette a hely szentségét, és azoknak a vallásos embereknek az érzéseit is, akik felkeresik a szent helyet – írja a BBC.

Papen gyorsan megvédte magát: azt mondta, döbbenetesnek találja, hogy olyan emberek, akik hisznek benne, hogy a testünket Isten teremtette, sértőnek találhatják a meztelenséget.

Nem ez volt az első eset, hogy a belga modell közfelháborodást keltett egy-egy meztelen fotóval: tavaly Egyiptomban, egy luxori templomban fotózták meztelenül, ami miatt egy éjszakát a börtönben kellett töltenie. A blogján a fiatal nő azt írja, éppen ez az incidens késztette őt arra, hogy elkészítse az izraeli sorozatot, amellyel elmondása szerint le akarja rombolni azokat a falakat, amelyek fogságban tartják az emberek lelkét. A fotókkal a saját személyes vallását fejezi ki – teszi hozzá –, egy olyan világban, ahol a szabadság lassan luxuscikké válik.

Mathias Lambrecht (@mathlambrecht) által megosztott bejegyzés,

Frank Rose (@frankrosestore) által megosztott bejegyzés,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top