Öltözködjünk

Fellibbenő ruhája miatt vonják felelősségre a tévést Szaúd-Arábiában

Kilátszott a felsője és a hosszúnadrágja, Szaúd-Arábiában pedig ez sokak szerint már meztelenség.

Shireen al-Rifaie, a dubaji székhelyű Al Aan TV riportere Szaúd-Arábiából, egy rijádi utcáról jelentkezett be, annak kapcsán, hogy megszűnt a nőkre vonatkozó autóvezetési tilalom. A tudósítás alatt azonban a szél fellibbentette a tévés abajáját és láthatóvá tette az alsóruházatát, vagyis egy fehér felsőt és egy hosszúnadrágot. 

A videó felkerült az internetre, és rengeteg kritikát kapott, mondván, hogy a riporter meztelen volt. A szaúdi hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Szaúd-Arábiában évtizedek óta szigorú öltözködési szabályok vonatkoznak a nőkre, akiknek nyilvános helyen kötelező fejkendőt és abaját viselniük. Márciusban azonban a fiatal koronaherceg, Mohammad bin Salman azt mondta: a nőknek visszafogottan kell öltözködniük, de az abaja nem feltétlenül kötelező.

A szaúdi médiahatóság álláspontja szerint azonban a riporter ruházata nem volt megfelelő, megsértette a vonatkozó szabályokat és utasításokat.

Shireen al-Rifaie viszont úgy véli, nem tett semmi rosszat, az öltözéke kellőképpen visszafogott volt.

A tévés azóta visszatért az Egyesült Arab Emírségekbe.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top