Öltözködjünk

Golyóálló pajzsot kaptak a ballagó iskolások

Ilyen ajándékra senki nem számított!

Amikor az általános iskolából elballagnak a nyolcadikosok, általában pogácsát kapnak a tarisznyájukba, esetleg mellé egy szép idézetet. Az amerikai St. Cornelius Általános Iskola végzősei azonban olyasmit kaptak, ami arra utal, változik a világ, és már nem a hamuban sült pogácsa a legjobb útravaló. Egyre több az iskolai lövöldözés, és vannak, akik szerint erre a kiskamaszokat is fel kell készíteni. 

A ballagók ugyanis egy 25×30 cm-s golyóálló pajzsot kaptak, amelyet a hátizsákjukba illeszthetnek. A terméket kifejlesztő Unequal Technology elnöke, Rob Vito adta át a gyerekeknek az ajándékukat, és hozzá ezt mondta: „jobb, ha van, de nem kell használni, mint ha nem lenne, amikor szükség van rá”.

Fotó: Unequal Technology.

A pajzs csak kézifegyverek ellen véd, és mondjuk a félautomaták ellen nem ad megfelelő védelmet, de akár ezen is életek múlhatnak. Kérdés persze, hogy egy pánikkeltésen alapuló marketingfogásról vagy ténylegesen a megváltozott valósághoz való alkalmazkodásról beszélünk-e. 

(via Yahoo)

Kiemelt képünk: Unequal Technology.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top