Öltözködjünk

A duciktól több pénzt kérnek ugyanazért a ruháért

Valóban ennyivel többe kerül az anyag vagy „hájadót” szednek a 44-esnél nagyobb ruhamérettel rendelkező nőktől?

44-es és annál kisebb méretekben 19.99 fontért, vagyis nagyjából 7000 forintért, ennél nagyobb méretekben viszont már 22.99 fontért, azaz 8200 forintért árulja ugyanazt a nadrágot a New Look. A különbséget egy Kentben élő vásárló, Maria Wassell  vette észre, amikor nadrágot keresett magának a márka egyik boltjában. Ezek után összehasonlította más ruhadarabok árait is, és talált például egy pólót, melyet szintén drágábban adnak nagyobb méretekben.

A kisebb méret 19.99 fontba kerül (New Look)

„Olyan, mint valami hátrányos megkülönböztetés azért, mert plus size vagyok, pedig csak egy kicsivel vagyok nagyobb az átlagosnál. A brit nők átlag ruhamérete 44-es” – mondta Wassell, aki mostantól bojkottálja divatmárkát.

A nő hozzátette, hogy korábban dolgozott egy plus size márkának, így sokat tud arról, hogy miképp működnek a dolgok ezen a területen. Azt az érvet nem fogadja el, miszerint a duciknak készülő ruhákhoz több anyagot használnak fel, ezért kerülnek többe, hiszen például a magasaknak szánt holmikhoz is több anyag kell, azok mégsem drágábbak emiatt.

Plus size változatban 22.99 font a nadrág ára (New Look)

Maria Wassell panasza nyomán a New Look illetékesei azt ígérik, felülvizsgálják a plus size ruhák árazásával kapcsolatos rendszerüket, hogy többé ne fordulhasson elő ilyesmi.

„Büszkék vagyunk a plus size vásárlóinknak szánt kínálatra, és tiszteljük az összes ügyfelet, függetlenül attól, hogy milyen a testalkatuk vagy a méretik” – fogalmazott a márka szóvivője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top