Öltözködjünk

Báli ruhájával mond köszönetet a híres afroamerikai nőknek a tinilány

Az egyedi ruhával Skyler Branch a dédnagymamája, valamint a közösségért sokat tett fekete nők iránt érzett tiszteletét szerette volna megmutatni.

Az amerikai tinédzserek életében a mostani időszak az iskolai báloké, ezekre minden lány izgatottan készül. Egy 17 éves memphisi lány azonban nem elégedett meg egy szép ruhával, valami igazán különlegeset és egyedit szeretett volna a nagy estére.

Skyler Branch édesapjának a nagymamája nemrégiben halt meg, és nagyon közel állt a lányhoz. Ezért döntött úgy a lány, hogy az ő emléke előtt is tiszteleg majd az iskolai bálon.

Az jutott eszébe, hogy rengeteg olyan rendkívüli afroamerikai nő van, akiket nagyra becsül. Meg akarta mutatni az irántuk érzett tiszteletét, és azt, hogy nemcsak az idősek, hanem a fiatalabbak is értékelik azt, hogy kitaposták előttük az utat.

Egy varrónő és egy nyomtatószaküzlet segítségével olyan ruha készült, amelyen Michelle Obama, Maya Angelou, Opray Winfrey, Taraji P. Henson és más híres afroamerikai nők arcképe látható.

A bál előtt a tinédzser megmutatta a ruhát a másik, 87 éves dédnagymamájának, akit teljesen lenyűgözött a látvány, a többi családtag pedig sírva fakadt.

A ruhán látható hírességek egyike különleges inspirációt jelentett a lánynak. Dr. Alfreda J. Webb volt az első afroamerikai állatorvos az Egyesült Államokban, Skyler pedig állatorvosnak készül.

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top