Öltözködjünk

Hegyekben állnak az eladatlan ruhák a H&M raktáraiban

Tényleg nehezen felfogható mennyiségű, 4,3 milliárd dollár értékű ruha van a svéd vállalat raktáraiban. Nem úgy alakultak az eladások, ahogy tervezték.

A H&M raktáraiban 4,3 milliárd dollár értékű eladatlan ruha áll, ezért a svéd ruhaipari vállalat részvényei zuhanni kezdtek. Legutóbb 2005-ben értek ilyen keveset a részvényei – írja az Index.

2018-ra eleve nem számítottak jó eredményekre, de a szokatlanul meleg január és az extrém hideget hozó február nem tett jót a forgalmuknak.

Karl-Johan Petersson, a cég vezérigazgatója szerint kicsit túlbecsülték ugyan a keresletet, de arra számítanak, hogy a második félévük jobb lesz.

A tervek szerint 2019-re a készleteiket 14-ről 12 százalékra csökkentik forgalomarányosan. Emellett egy új márkát is bevezetnek, és három automatizált logisztikai központtal gyorsítják fel a kiszállításokat.

A cég a nehézségek ellenére tartja az eladásokra vonatkozó 25 százalékos növekedési célt. Az első negyedévben online eladásaik azonban csak 20, bevételeik pedig 15 százalékkal nőttek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top