Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Öltözködjünk

Magassarkúban jár dolgozni egy férfi, hogy magabiztosabbnak érezze magát

A 30 éves férfinak nem csak a magasságát, az önbecsülését is megdobta a magas sarkú cipő.

A #metoo kampány kapcsán a magas sarkú cipő körül is felcsaptak a lángok: mára nem várható el egy nőtől sem, hogy minden körülmények között magassarkút viseljen, ami sokak szerint nem más, mint egy szexista bélyeg. Azért nem démonizálja mindenki a magas sarkakat: sok nő pont ezektől a csinos topánoktól érzi nőnek magát. Sőt, akad olyan férfi, akinek épp hogy erőt ad egy pár 15 centis sarok.

Ashley Maxwell-Lam, egy 30 éves pénzügyi tanácsadó például soha nem érezte magát annyira határozottnak, mint mikor felpróbálta élete első magassarkúját. Az ausztrál, vállaltan meleg férfi mindig is csodálattal nézett a magas sarkakat viselő nőkre, mert szerinte a magassarkú hatalmat kölcsönöz viselőinek. Ezért döntött úgy, hogy ő is beilleszti a ruhatárába: mára 9 párnál tart, és bár nem viseli őket nap mint nap, egy fontosabb meetingre mindig belőlük merít erőt. 

A főnöke és a kollégái is megszokták az öltöny-magassarkú kombinációt, kritikákat meglepő módon épp saját, meleg közössége tagjaitól kap. Sokan azzal vádolják, a hozzá hasonlók tehetnek a melegeket sújtó előítéletekről. De Ashley fütyül a kritikákra: imádja a figyelmet, és izgalmasnak tartja a maszkulin és a feminin dolgot vegyítését. Magassarkúban pedig magabiztosabbnak érzi magát, mint bármi másban.

odditycentral

Címlap

top