Öltözködjünk

Bevallotta a topmodell, hogy férfinak született

Még az ügynökségénél sem tudták a modellről, hogy biológiailag férfinak született.

Teddy Quinlivant 2015-ben Nicolas Ghesquière, a Louis Vuitton kreatív igazgatója fedezte fel. Az azóta eltelt években rendkívül foglalkoztatott modell lett, olyan divatházak bemutatóin láthattuk, mint a Dior, a Gucci, a Fendi, a Maison Margiela vagy a Chloé.  

Teddy gyerkkorától kezdve lányos volt, szívesen vett fel női ruhákat, és sminkelte magát. Először azt hitte, hogy homoszexuális, ám idővel rájött, hogy transznemű, vagyis férfi testbe született nő.

Bár a szülei konzervatívak, mégis támogatták az átváltozását. 17 éves volt, amikor hormonokat kezdett szedni. Mire a divatiparba került, mindenki azt hitte róla, hogy lány.

Teddy Quinlivan (Getty Images)

„Az átváltozás nem csak annyi, hogy megnöveszted a hajad, magassarkút kezdesz hordani, és kifúratod a füled. A hormonok a hangulatodat is befolyásolják, olyan, mintha újra születnél. Nem csak a külsőd változik meg, hanem az is, ahogy a világot látod. Amikor a karrierem elindult, 22 évesen szerződtettek, érzelmileg rengeteg mindenen mentem keresztül. Hirtelen úgy viselkedtem, mint egy kiskamasz lány, és mivel eltitkoltam az identitásomat, senki sem értette. Ezért nagyjából egy évvel ezelőtt úgy döntöttem, bevallok mindent az ügynökeimnek, Michaelnek és Pedjának. Nem is sejtették” – mesélte Teddy a brit Elle-nek.

A modell később úgy döntött, a nyilvánosság előtt is vállalja, hogy transznemű. A célja, hogy megcáfolja a transznemű emberekkel kapcsolatos sztereotípiákat, például azt, hogy mentálisan nincsenek rendben.

„Sikeres modell vagyok és transznemű. És azt gondolom, hogy a divat, szociális hatalom szempontjából a legfontosabb iparág. A reklámok jelentősen befolyásolják, hogy kit és mit találunk vonzónak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top