Öltözködjünk

Az olajvállalkozók báljától a felcsúszott fűszoknyáig – az Oscar 2018 leg-leg-leg ruhái

A vörösszőnyeg-kompatibilis fekete ruhák a Golden Globe-on és a BAFTA-n gyakorlatilag elfogytak, így a 90. Oscar-gála vörös szőnyegét a fémes csillogás és a pasztell uralta. Volt olyan, aki 56 éves ruhában érkezett, más viszont ízléstelen tapétába csomagolva. Íme, a leg-leg-leg ruhák!

A legcsillogóbbak

Lupita Nyong’o (Getty Images)

Ha az Oscar-szobrot egy nőről mintáznák újra, Lupita Nyong’o ebben a Atelier Versace szettben simán modellt állhatna hozzá.

Sally Hawkins (Getty Images)

Sally Hawkins válltöméses Armani Privé ruhájában mintha egyenesen a Dallasból, az olajvállalkozók báljáról teleportált volna a 2018-as Oscar-gála vörös szőnyegére. És ez még jól is állt neki.

Jennifer Lawrence (Getty Images)

Jennifer Lawrence természetesen ezúttal is Diort viselt. Ruhájában az a zseniális, hogy fémessége ellenére is lágy esésű.

Sandra Bullock (Getty Images)

Sandra Bullockra mintha a szó szoros értelmében véve ráöntötték volna ezt a Louis Vuitton ruhát! 

Gal Gadot (Getty Images)

A ragyogók között is a legragyogóbb: Gal Gadot, Givenchy Haute Couture-ben.

A leg-leg pasztellek

Emily Blunt (Getty Images)

Emily Blunt és az ő Schiaparelli estélyije bebizonyították, hogy mennyire gyönyörű lehet egy ruha, amit pedig mintha függönyanyagból varrtak volna.

Zoey Deutch (Getty Images)

Zoey Deutch a Red Carpet Green Dress mozgalom nagyköveteként az Elie Saab Couture egyik környezetbarát ruháját viselte. 

Saoirse Ronan (Getty Images)

A Calvin Kleinnél tűpontosan ráéreztek, hogy aligha létezik előnyösebb színárnyalat a Lady Bird címszerepéért Oscarra jelölt Saoirse Ronan számára a púderrózsaszínnél.

A legfehérebb

Margot Robbie (Getty Images)

Margot Robbie az utóbbi hónapokban rendszerint vagy fekete, vagy fehér ruhákban jelent meg a vörös szőnyegen, így a legkevésbé sem volt meglepő, hogy az Oscarra is e két szín közül választott: ezúttal egy hófehér Chanel Haute Couture estélyit.

A legélénkebb

Jennifer Garner (Getty Images)

A sok csillogó és púderszínű ruha között szinte világított Jennifer Gardner uszályos, királykék Atelier Versace szettje.

A legrégebbi

Rita Moreno (Getty Images)

A 86 éves Rita Moreno ugyanazt a ruhát vette fel, melyet az 1962-es Oscar-gálán is viselt, amikor a West Side Story női főszerepéért vehetett át Oscar-díjat.

A legmegosztóbbak

Nicole Kidman (Getty Images)

Nicole Kidman drámai, óriásmasnis Armani Privé estélyije az idei gála egyik legmegosztóbb öltözéke. Szerintünk, ha valahová, akkor épp az Oscar-díjátadóra lehet felvenni egy ilyen volumenű ruhát, és éppen olyasvalakinek, mint Nicole Kidman.  

Salma Hayek (Getty Images)

Kidman ruhájánál több vitát az idei felhozatalból csak Salma Hayek Gucci szettje váltott ki. Ez az öltözék valóban sok és még annál is több. A színésznő és az ő kisugárzása viszont elbírta ezt a giccset. Pont.

A leginkább alulöltözött

Emma Stone (Getty Images)

Emma Stone, aki nem csupán vendégként, de díjátadóként is részt vett a gálán, konkrétan alulöltözte az eseményt. És nem, egyáltalán nem azért, mert nem szoknyát húzott, hanem azért, mert az a Louis Vuitton nadrágkosztüm csúnya.

A legpőrébbek

Taraji P. Henson (Getty Images)

Taraji P. Henson ruhája akár elegáns is lehetett volna szolidabb slicceléssel és jobban takaró mellrésszel, véletlenül sem kivillanó melltartókosarakkal.

Blanca Blanco (Getty Images)

Blanca Blanco B kategóriás színésznő jobb híján általában azzal hívja fel magára a figyelmet a vörös szőnyegen, hogy kipakolja, amije van. Ő volt az, aki az idei Golden Globe gálán is magasról tett a fekete dress code-ra, és tűzpirosban jelent meg. Az Oscarra pedig erre futotta tőle…

Annie Clark (Getty Images)

Annie Clark, vagyis St. Vincent amerikai énekes-dalszerző mintha eltévesztette volna a gálát. Egy Music TV-s díjátadón például simán megállná a helyét ez a szett, de az Oscarra kevés.

A legtapétábbak

Whoopi Goldberg (Getty Images)

Whoopi Goldberget mintha ízléstelen tapétába csomagolták volna. A napszemüveg, a frizura, a nyaklánc és a kivillanó tetkó így, együtt pedig tovább súlyosbította a divatkatasztrófát.

Andra Day (Getty Images)

Andra Day énekesnő jó ötletnek tartotta eszelős, tapétaruhás grófkisasszonynak öltözni az Oscar-gálára.

A legbizarrabb

Haley Bennett (Getty Images)

Haley Bennett amerikai énekes-színésznőnek sikerült magára öltenie az idei Oscar-gála legbizarrabb szettjét: tüllruhát, felcsúszott (toll) fűszoknyával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top