nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Ezért mosd ki mindig az új ruháidat, mielőtt felvennéd!

Ezért mosd ki mindig az új ruháidat, mielőtt felvennéd!

Te ki szoktad mosni az új ruháidat, mielőtt felvennéd? Akkor is, ha internetről rendelted?
NLCafé
f Ajánlom

Ha új ruhát vásárolsz a boltban, nagy valószínűséggel nem te voltál az első ember, aki előzőleg felpróbálta azt, illetve egészen biztosan nem az első, aki hozzányúlt. Akkor sem, ha interneten vetted.

A bőrgyógyászok arra figyelmeztetnek, hogy számos fertőzés átvihető ruházattal, így többek között gombák, rüh, de akár még tetvek is. Éppen ezért fontos, hogy az új ruháidat mindig kimosd, mielőtt először felvennéd, akkor is, ha már alig várod, hogy viselhesd.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a ruhákat különféle kemikáliákkal, például formaldehidgyantákkal kezelik, hogy a szállítás során ne dohosodjanak, penészedjenek. A ruhában lévő formaldehiddel való érintkezés pedig kontakt bőrgyulladás,  ekcéma kialakulásához vezethet, de a légzőszerveket is irritálhatja.

A gyártási folyamat során más vegyszerek is kerülnek a ruhákba, például olyanok, melyek a szálakat segítik átcsúszni a szövőgépen, vagy épp a festék tapadását az anyagon. Mosással ezeknek a kemikáliáknak a jó része is eltűnik az anyagból.

apartmenttherapy.com

Megosztás Facebookon