nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Összeomlás előtt áll a használt ruhák piaca

Összeomlás előtt áll a használt ruhák piaca

Hamarosan összeomolhat a használt ruhák piaca, mert egyre több az áru, a kereslet pedig csökkenni fog az elkövetkező években.
NLCafé
f Ajánlom

A használt ruhák összeomló piacával foglakozik legújabb számában a HVG. A cikkből többek között az is kiderül, hogy Magyarország a kilencedik legnagyobb importőr, minket csak afrikai országok előznek meg, ahol viszont a használtruha-import betiltásán gondolkodnak, támogatva a saját iparuk fejlődését.

Külföldről származó, használt női ruhákat árusító, elegáns szaküzlet a főváros V. kerületének egy forgalmas utcájában MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

2014-ben kezdődött a használtruha-piac összeomlása, amikor az afrikai országok korlátozni kezdték az importot. A HVG szerint 6 afrikai ország 2019-től egyenesen megtiltja a használt ruhák és cipők importálását saját iparuk támogatásának érdekében. Az okok egyszerűnek látszanak: a bálás piacok és boltok miatt munkahelyek százezrei szűntek meg. 

Olvass tovább

A használt ruha útja

Vannak szkeptikusok, akik szerint infrastruktúra, jó alapanyag és szakképzett munkaerő nélkül nincs értelme a textilipar felélesztéséről beszélni. Főleg úgy, hogy Fekete-Afrika lakosságának 80 százaléka használt ruhát hord.

Magyarországra tavaly 18 milliárd forint értékben hoztak be használt ruhákat, ezzel világszinten a kilencedik helyen állunk.

Megosztás Facebookon