Öltözködjünk

Megcsinálták a Harry Potter mágikus óráját

Most már a valóságban is létezik a Weasley-család mágikus órája, amivel mindig tudhatjuk, merre járnak szeretteink.

Valószínűleg mindenki emlékszik még Molly Weasley zseniális órájára a Harry Potterből, amivel népes családja tagjainak hollétét tudta követni. Akkor biztos sok anyuka fejében megfordult, hogy mennyire jól jönne egy ilyen nekik is… Most van egy jó hírünk: valóra is válhat a vágyuk.

Az Eta Clock nevű óra a két MIT-n végzett technológiai mágus, Kristie és Eric D’Ambrosio Cornell  érdeme, és alapvetően pont úgy működik, mint a Weasley-családé, persze varázslat nélkül. Az óra az időt egyébként nem mutatja, viszont GPS technológiával könnyedén beméri a családtagok tartózkodási helyét. Ehhez elég letölteniük az ETA Clock mobilos alkalmazását, így tényleg mindig látni fogják, merre kószálnak. Az eszköz például az ilyen kulcsfontosságú helyszíneket tudja bemérni: munkahely, iskola, kórház, elveszett, repülőtér, külföld, barátok, otthon, edzőterem – ezeken kívül sajnos nem tud pontosat mondani. Arra már tényleg csak a varázslat marad…

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top