Öltözködjünk

Az év 5 legerősebb plus size pillanata

Úgy tűnik, beérett a többéves háttérmunka, melyben aktivisták, modellek, a divatipar képviselői és bloggerek egyaránt komoly részt vállaltak, melynek eredményeként 2017-ben már szinte el sem kell magyarázni, mi az a plus size. Azért szinte, mert vannak, akikből ellenérzést vált ki a sokszínűség ezen fajta terjedése, így nem is igazán akarják megérteni, hogy nem az elhízást hirdeti Ashley Graham vagy Candice Huffine, hanem a testalkatok változatosságát. De még utóbbi csoportba tartozók is hallottak a kerekded méretű nőket kiszolgáló iparágról, amely 2017-ben is felhívta a társadalom figyelmét arra, hogy 42-es méret felett sem áll meg az élet. De még mennyire nem!

Ashley Graham és a Forbes

A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) által megosztott bejegyzés,

Kétségkívül 2017-ben szinte minden háztartásba eljutott Ashley Graham neve és kerekded formái, hiszen ezt az egész listát megtölthettem volna az amerikai plus size modell eredményeivel, de talán mind közül az egyik legjelentősebbet választottam. A Forbes magazin történetében először ugyanis egy plus size modell is bekerült a világon legkeresettebb (és legtöbbet kereső) szupermodellek 2017-es listájára. Innen már valóban csak egy lépés, hogy ne „plus size” modellként utaljunk rá, hanem szimplán „modell”-ként!

Nike plus size

R O S T E R R E P S (@rosterreps) által megosztott bejegyzés,

Amint arról nálunk is olvashattatok, az egyik legnagyobb sportmárka is végre bővítette kínálatát nagyobb méretekkel.  Mert bizony a sport és az aktív élet szeretete sem méretfüggő, arról már nem is beszélve, hogy ha egy kerekded nő szeretne javítani állóképességén, és edzeni kezdene, valamibe azért neki is fel kell öltöznie. Néhány külföldi divatmárka eddig is kínált nagyobb méretű sportruházatot, de 2017-ig kellett arra várnunk, hogy egy ismert sportmárka is letegye voksát a testalkatok sokszínűsége mellett.

Lizzy, a balerina

turning monday¿ #ballet#turn#balletdancer#dancer#foutte

lizzy howell (@lizzy.dances) által megosztott bejegyzés,

Az év elején mi is írtunk arról, hogy az internet megőrült egy fiatal kislányért, aki zsenge kora (na meg pluszkilói) ellenére profikat megszégyenítő módon pörög egy lábon, és feladja a leckét. No nemcsak a fizikai állóképességre gondolok, hanem a motiváció, kitartás és erő jutnak eszembe, ahogy a videóit nézem. Lizzy egyik nyilatkozatát idézve: „Az én üzenetem az, hogy ne add fel, mert ha valamit igazán szeretsz csinálni, nem szabad azokra hallgatnod, akik erről lebeszélnének. Csak csináld!”

Missguided, retus nélkül

Viszonylag friss hír az idei év egyik legsokszínűbb kampánya, amely a Missguided márka nevéhez fűződik. Ez az a cég, amely nyíltan hirdeti, hogy hirdetései retusálástól mentesek, így láthatunk naracsbőrt vagy épp fogyási/hízási csíkokat is a modellek testén, azok méretétől függetlenül. A decemberi #MakeYourMark (avagy Hagyj nyomot) kampányban kerekded formák, hasi hurkák és bőrhibák is szerepet kaptak, mely reklámanyag morális célja a tökéletlenségek büszkén vállalása volt. A rövidfilmek szereplői saját testükhöz való viszonyukról vallanak, így megtudhatjuk, hogy Felicity kimondottan szereti nagyobb hátsóját, míg Tinar a teste puhaságát szereti, mérettől függetlenül.  

Jessamyn Stanley jógái

Jessamyn (@mynameisjessamyn) által megosztott bejegyzés,

A testalkatokhoz kapcsolódó előítéletek és prekoncepciók egyike, ha egy bizonyos testalkatú emberre nézve kijelentjük, mely tevékenységeket vagy munkákat képes elvégezni, és mikre képtelen. Pontosan erre az előítéletre cáfolt rá sikeresen Jessamyn Stanley, aki 2017-ben sikeres jógakurzusai (melyek némelyike online is elérhető) után kiadta első könyvét, melyben bebizonyítja: minden test alkalmas a jógázásra. Saját bevallása szerint mérete másodlagos üzenet, sokkal fontosabbnak érzi a jóga mint életmód és szemlélet népszerűsítését. Persze ha eközben még önmaguk elfogadására is biztatja a nőket, mi csak gratulálni tudunk hozzá! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top