Öltözködjünk

Felpróbáltam: 9 kényelmes partiruha az ünnepekre

Felpróbáltam az ünnepi szezon legtrendibb partiruháit a fast fashion boltok aktuális kínálatából. Mutatom, melyek voltak a legkényelmesebbek.

A karácsonyi és szilveszteri összejöveteleket, partikat igazán tönkre tudja tenni, ha az alkalomra olyan ruhát veszünk fel, ami valahol szúr, szorít, bevág, vagy bármilyen más okból feszengünk benne. Éppen ezért most olyan partiruhákat kerestem, melyek amellett, hogy elegánsak, látványosak, és megfelelnek a szezon trendjeinek, még kényelmesek is. Vagyis rendesen lehet bennük mozogni, ülni, enni, sőt akár még táncolni is.

(Technikai információ: 163 centi magas vagyok, és 36-os, illetve S-es ruhákat hordok, az alábbi modellekből is ezt a méretet próbáltam fel. A képeken látható ruhák hosszát, bőségét ehhez viszonyítsátok!)

Csillámos

 

Bár a fotón ez kevéssé érvényesül, ezt a ruhát apró ezüstcsillámok borítják. Nincs retinaszaggató vagy alufóliás hatása, éppen annyira csillog, amennyire kell. Lazán követi a test vonalát, érzetre nagyjából olyan, mintha egy hosszú pulcsi lenne rajtad. A choker jellegű nyakmegoldás nem fojtogató, mivel az anyag kellőképpen puha és laza. (Lelőhely: Mohito)

Ízlésesen, sőt, kimondottan elegánsan csillámos ez az átlapolós modell, mely ruhaként vagy nadrággal kombinálva tunikaként is hordható. Sőt, akár egy vékonyabb vagy áttetsző, fekete garbót is simán alávehetsz. A derekánál gumírozott ugyan, de nem túl szorosan, így a karácsonyi vacsora után sem lesz kényelmetlen. (Lelőhely: Zara)

Flitteres

A flitteres ruhák az ünnepi szezonban szinten minden évben felkapottak, idén pedig nemcsak az egyszínű, sötétebb, de a színes, extravagánsabb darabok is mennek. Ha feltűnő, mégsem közönséges ruhát vennél fel, akkor íme! Szabását tekintve ez sem cuppanósan szűk, de ez nem baj, mert úgy már sok is lenne. Maga a ruha egyébként a sok flitter dacára sem nehéz viselet, és belülről egyáltalán nem szúrós. (Lelőhely: Zara)

A kis fekete óriásflitterekkel felturbózott változata a céges karácsonytól a szilveszteri buliig bárhol bevethető. Viselheted így, magában, de ha fázósabb vagy, ez alá is vehetsz egy vékony, fekete garbót. (Lelőhely: H&M)

 

Ha inkább konszolidált, mégsem unalmas partiruhát keresel, akkor ez az enyhén A vonalú, sötétkék csipkeruha hibátlan választás lehet. A csipke mintázatának vonalában pici flitterek díszítik a ruhát, ez teszi igazán ünnepélyessé. (Lelőhely: Mohito)

Minden más

Ha a csillámos, flitteres darabokat nem érzed magadénak, a fényesebb textúrát viszont még igen, akkor szerezz be egy műbőr ruhát, ami szintén nagyon divatos ezen a télen. Ez is finoman A vonalú darab, így sehol nem szorít. A fodros alj pedig bájt kölcsönöz a minimalista vonalú ruhának. Viselheted magában, de alávehetsz egy garbót vagy akár egy szűk szabású inget is. (Lelőhely: Reserved)

Bár ez a ruha mind közül a legszűkebb, teljesen testre simuló, mégis itt a helye a cikkben, ugyanis egyáltalán nem kényelmetlen viselet. Puha, finom, rugalmas bársonyból készült, lehet benne mozogni, és a járásban sem akadályoz. Igazi jolly joker darab az év végi összejövetelekre. (Lelőhely: Zara)

Ha valami letisztult, mégis a legaktuálisabb trendeknek megfelelő darabra vágysz, akkor a mellény vagy zakó fazonú ruha lesz a barátod. Szinte minden fast fashion boltban megtalálhatók most az ilyen stílusú darabok. Ez a hosszított mellényre hajazó modell kifogástalanul elegáns, ugyanakkor a legkevésbé sem feszengős viselet. Amellett, hogy ruhaként hordható, vehetsz alá garbót vagy blúzt és nadrágot is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top