Öltözködjünk

Ennél gusztustalanabb módon nem is lehetne plus size harisnyát árulni

Egy márka azt látta a legjobbnak, ha a plus size harisnya méreteit olyan sovány modelleken demonstrálja, akik teljes testtel kétszer is beleférnének a ruhadarabokba...

Tök jó, hogy egyre több plus size ruhadarab van, de mintha néhány márka még mindig kínosnak tartaná nagyobb méretű lányokkal hirdetni ezeket. Szóval mi a megoldás? Vegyünk egy „sztenderd”, 34-36-os méretű modellt, és bújtassuk a méreténél kábé ötször nagyobb cuccokba.

Bármennyire nevetségesen hangzik az egész, pontosan így járt el a Wish nevű márka plus size harisnyáival. Egészen szürreális látvány, ahogy a termékfotókon a modellek kábé a nyakukig felhúzzák a harisnyát, és könyökükkel jelzik, hogy milyen jó szélesre tud tágulni. Bizonyára minden plus size testalkatú nőnek jóleső és motiváló a látvány, arról nem is beszélve, hogy ők is mindig megkérik vékony barátnőiket vásárolgatás közben, hogy ugyan nézzék már meg, hányszor férnek bele abba az XXL-es bermudába.

Ezek a fotók szinte erőszakosan próbálják nyomatékosítani az üzenetet: Nézd, mennyire NAGYOK! Ami csak arra jó, hogy egy nő a saját méretét megint egy normatív mérethez képest NAGYNAK lássa. Azt pedig mondani sem kell, milyen hatása van ennek az illető önértékelésére…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top