Öltözködjünk

Súlyos térdproblémáid lehetnek, ha ezt a népszerű csizmát hordod

Akár sebészi beavatkozásra is szükség lehet, ha valaki hosszú ideig hordja a divatos Ugg csizmákat. A lábbelik ugyanis nem adnak kellő tartást a lábnak.

A báránybőrből készült Ugg csizmákat előszeretettel hordják a celebek is, ám a divatos téli lábbelik komoly egészségügyi gondokat okozhatnak viselőiknek. Egy orvos szerint az ilyen típusú csizmák megnövelik a súlyos térdproblémák kialakulásának kockázatát.

Egy ortopédorvos, Ian McDermott szerint az Ugg csizmák csámpás járást okoznak, és mivel nem adnak kellő tartást a lábnak, viselésük az ízületek idő előtti elhasználódásához vezethet.Ha valaki hosszú ideig jár ilyen csizmában, akár a térd porcai is károsodhatnak, és súlyosabb esetben arra is szükség lehet, hogy sebészi úton helyreigazítsák a térdkalácsot.

A londoni orvos hozzátette, ez a veszély nemcsak az Ugg csizmáknál áll fenn, hanem minden olyan csizmára és bakancsra érvényes, amelyek puhák, és nem adnak kellő tartást és stabilitást a lábnak.

A szakember szerinte a legrosszabb lábbelik az olcsó másolatok, ezeket mindenképpen kerüljük. Ha kényelmes téli cipőt keresünk, válasszunk inkább egy masszív, strapabíró csizmát, amely megfelelően alátámasztja a lábboltozatot.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top