nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
A fél internet azon vitatkozik, milyen színű ez a cipő

A fél internet azon vitatkozik, milyen színű ez a cipő

Két évvel ezelőtt egy arany-fehér vagy épp fekete-kék ruha fotója tartotta lázban az internetezőket, most itt az új vitatéma, amelyet egy furcsa színű cipő váltott ki.
NLCafé
f Ajánlom

Tegnap délután jelent meg az alábbi fotó egy Julia néven twitterező felhasználó oldalán. A képen egy első ránézésre szürke-világoszöld sportcipő látható. Azonban, ha picit szétnézünk a reakciók és a kommentek között, látni fogjuk, hogy korántsem annyira egyértelmű a dolog.

Van, aki szerint a cipő rózsaszín és fehér színekben pompázik, míg mások körömszakadtáig ragaszkodnak hozzá, hogy az márpedig szürke és zöld. Volt olyan is, aki először kéknek és szürkének látta a lábbelit, de ahogy újra ránézett a képre, már a rózsaszín-fehér változat jelent meg a szeme előtt.

A Mashable egyik újságírója hívta fel rá a figyelmet, hogy ha megnézzük a kép bal alsó sarkában látható kezet, látni fogjuk, hogy a bőrnek sem természetes a színe. Aki szokott fotózni, annak elsőre is egyértelmű, hogy a kép vakuval készült, az ilyen fotókon pedig rendszerint eltolódik a színek egyensúlya. A már említett ruhával is hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy az a téma annyira felpörgött, hogy még a magazinműsorok is azt kérdezgették a hírességektől, hogy szerintük milyen színű. 

A vitát végül az alábbi felhasználó zárta rövidre, aki egy képszerkesztő program segítségével helyreállította a kép természetes színvilágát. Így már egyértelmű, hogy a cipő valójában tényleg rózsaszín és fehér.

Te milyennek látod az eredeti képen?

Megosztás Facebookon