Öltözködjünk

Heidi Klum és a Lidl nagy dobása

A New York-i divathéten bemutatót tartani önmagában is nagy dolog, de az, hogy ezt egy diszkontlánc és egy topmodell együtt valósította meg, minden képzeletet felülmúlt.

Nem könnyű elképzelni, hogy mennyi munka előzhet meg egy-egy kollekciót, de az első valahogy mindig emlékezetes marad. Vagy azért, mert várakozáson aluli, vagy azért, mert óriásit dobbant a szakmában. A Lidl kollekciója azonban érezhetően nem a szakmának szól. A szuper vékony lányokat és az utcára felvehetetlen darabokat maga mögött hagyva Heidi Klum gondolt egyet, és nekünk, nőknek tervezett ruhákat.

Esmara By Heidi Klum Lidl Fashion divatbemutató (Fotó: Getty Images)

A bemutató előtt már az utcán tömött sorokban álltak a meghívottak, türelmetlenül várva arra, hogy bejussanak az ArtBeam épületébe. A bemutatót ugyanis a Soho egyik legmenőbb helyszínére szervezték, ezzel is emelve az esemény fényét. A sárga taxiból kikászálódva mi is beálltunk a sor legvégére, és elindult a várakozás.

Divatbloggerek és modellek fényképezkedtek, ők már előre kaptak néhány darabot a kollekcióból, így az utcán figyelmesen nézelődő, ám meghívó nélküli rajongók is kaptak egy szeletet a bemutatóból.

Egy kis csúszással – ami feltehetőleg természetes egy ilyen eseményen – végre megnyitották az ajtókat. A bemutató előtti térben épp Heidi Klum adott interjút a délután házigazdájának, Louise Roe-nak, és vérprofiként viselkedett. Egyszerre száznál is több telefon szegeződött a duóra, mindenki azonnal akart egy kis részletet a világsztárból. Ám ők mintha egy másik dimenzióban lettek volna, rezzenéstelen arccal állták a vakuk és az instastoryk kereszttüzét.

Heidi Klum és a modellek (Fotó: Getty Images)

Vártam a felvonuló modelleket, azonban itt egy több helyszínes, állandóan mozgásban lévő pár óra következett. Az első tér egy boltbelső stilizált állomása volt, ahol a modellek beöltöztetve pózoltak. A második helyszín egy digitális képernyő előtt volt, ahol a 3D-s másunkat öltöztethettük fel kedvünk szerint. Kicsit arra hasonlított, amit minden kislány játszott már: kartonpapírból kivágott figurára lehetett ráilleszteni a szoknyákat, ruhákat, és csak a képzelet szabott határt. Pontosan ez valósult meg, de méretre pontos és testarányos változatban a kijelzőkön.

A harmadik, vagyis fő helyszínen pedig egy mozgó járdát találtunk. A lányok tetőtől talpig az Esmara by Heidi Klum kollekció darabjaiba öltöztetve mosolyogtak végeláthatatlanul. És valóban örökkévalóságnak tűnt, mivel ez a helyszín egyszer sem állt meg, csak a modellek és a ruhák váltották egymást. Hatfős csoportokban mozogtak, forgó rendszerben. Emeltem a kalapomat előttük, majdnem két órán keresztül mosolyogtak. Nem szívesen cseréltem volna a másnapi arcizmukkal. Itt értettem meg, hogy más bemutatókon miért vágnak komor arcot a modellek.

A nap főszereplője folyamatosan interjúkat adott a meghívott riportereknek, fotózkodott a legnagyobb bloggerekkel, és mindenkihez volt egy kedves szava két helyszínváltás között.

A kollekció valóban hordható lett, és szerencsére nem csak XS-S méretben fogjuk megtalálni az üzletekben. Heidi a városi dzsungelből merített inspirációt, de a leopárdmintán kívül az egyszerűbb, letisztultabb darabok is megtalálhatóak a kollekcióban. A német modell gondolt a sokszínű női testalkatra is. Kényelmes anyagú farmer és hosszított pulóver is került a kollekcióba, de sálakat és cipőt is találunk szeptember 18-ától a Lidl üzleteiben.

Mi nyitáskor is ott leszünk, és élőben közvetítünk az NLCafé Facebook-oldalán!

Olvass még többet Heidi Klumról és a Lidl-kollekcióról az NLCafén:

Szupermodell tervez kollekciót a Lidlnek

Ha ősz, akkor ocelotminta!

Farmer és bőrdzseki, ami soha nem megy ki a divatból

Dobd fel a feketét kontrasztokkal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top