Öltözködjünk

Ez a művész női ruhákkal büntette Trumpot szexista húzásáért

Zseniálisan vágott vissza a művész a szexista dresscode-dal dobálózó Trumpnak: megmutatta, milyen lenne az elnök elegáns, nőies ruhakölteményekben.

„Egy nő öltözzön úgy, mint egy nő.” Február elején ezekkel a szavakkal határozta meg a Fehér Ház dresscode-ját Donald Trump, bár sajnos azt kell mondanunk, ebben valójában nincs is semmi meglepő. Az amerikai elnöknek azóta sikerült újabb borzasztó húzásaival elhomályosítania ezt a régebbi ügyet, de egy holland művész zseniálisan mutatott rá, hogy az ilyet nem szabad elfelejteni.

Jet Nijkamp egy egyszerű, mégis frappáns ötlettel tanította móresre Trumpot: megnézte, hogy festene az elnök, ha bájos női ruhákba bújtatná őt. Nijkamp újságokat vett alapul, és pasztellkrétával dolgozta ki a szépséges kreációkat, Trumpon kívül pedig más férfi politikusokat is női ruhába bújtatott.

Külön csavar a dologban, hogy a művész az eladott Trump-képekből származó bevételből olyan női jogokat védő szervezeteket támogatott, amik ellen Trump felszólalt, így mégis „rávette” az elnököt a támogatásra.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top