Öltözködjünk

10 magyar, aki gyerekeknek tervez menő cuccokat

A tehetséges magyar dizájnermezőnyből most ismerjetek meg 10 olyan alkotót, akik gyerekeknek terveznek elképesztően ötletes dolgokat a ruhától a papírzsákig!

Ginger Brownie

A 2–7 éves kislányok és kisfiúk számára készült gyermekruhák megálmodója, Beke Luca, 2014-ben mutatta be először kollekcióját. A finom tapintású, kizárólag természetes anyagokból készült meseszép darabokkal és egyedi kiegészítőkkel a tervezőnő egyfajta érzést szeretne átadni, mégpedig azokat, amelyek inspirálják őt. A gyermekkori álmokat, amikor korlátok nélkül szabadon fantáziálunk, felfedezünk és hiszünk a világban.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Eperfa

Annyira jó, hogy ezek a csodálatos kis játékok egészen más szisztéma alapján készülnek, mint az eddig megszokott, játékboltban kaphatók. Különlegességük abban rejlik, hogy minden egyes darab kézzel és gyermekbarát anyagok felhasználásával készül. A Balatonról és a budai hegyvidékről, a nádszagú vízről, a kék hegyekről, a hatalmas gesztenyefákról és a zakatoló gyermekvasút világáról szólnak. Czvikovszky-Götz Andrea, Nagy Anna Nóra, Garbai Nóra és Berán Emese közösen fából terveznek, gyártanak és forgalmaznak gyermekjátékokat és kiegészítőket a magyar családok legnagyobb örömére.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Cucc papírzsákok

Biztosan sok szülő számára ismerős látvány az a fajta kupi a gyerekszobában, amikor szívünk szerint egy nagy zsákba csak beleszórnánk az egész játék- és kacathalmazt, és úgy, ahogy van, a sarokba hajítanánk. Magony Ági erre a rendrakásra kínál extra gyors segítséget Cucc papírzsákjaival. Ezek a darabok nemcsak ötletesek, hasznosak, de még stílusosak is, így a lakás szép, egyedi kiegészítői is lehetnek. A printeket és színeket Ági egyedi megrendelés alapján készíti el.

Megnézem
Összes kép (1)

 

B’Beauties

Kónya Beatrix a márka alapítója, aki nem mellesleg négy kislány édesanyja, és egy éve foglalkozik kiegészítőtervezéssel. Egyedi csatokat, kitűzőket, hajpántokat és hajgumikat készít gyerekeknek. Egész egyszerűen ráunt a tömeges kínálatra, amit a nagy hálózatok árulnak az ismert szlogenekkel, brandekkel, állatfigurákkal és királylányokkal. Lányai már most amolyan kis divatdiktátorok, Beatrixot az ő kis álmaik és elképzeléseik inspirálják. Minden egyes darab varázsa az egyediségében rejlik.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Eszterda

“Van nekem egy nagy babám, rongyból varrta a mamám…” – ugye milyen ismerősen hangzik a vers? És tényleg milyen más érzés, amikor a kemény, műanyag baba helyett a gyermek a kezébe foghat egy igazán puha, aranyos, szerethető, gyömöszölhető, ráncigálható babát. Dobó Eszter először saját gyermekeinek készített néhány megmaradt ruhaanyagból babát. Később pedig azt vette észre, hogy éjjel-nappal készíti azokat, ugyanis akkora igény lett rá. És nemcsak gyermekek, hanem felnőttek is rendelnek maguknak, sőt Magyarországon kívül a külföldiek, különösen a japán nők rajonganak érte. Ahogy a képeket elnézzük, ezen egy percig sem csodálkozunk.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Babyberry

Talán minden várandós kismamának van egyfajta elképzelése arról, hogy milyen szobácskát szeretne berendezni kisbabájának. Aztán sokszor ez az elképzelés ütközik azzal, hogy nem találjuk meg a tökéletes kiegészítőket hozzá. Katona Eszter, a Babyberry márka megálmodója és tulajdonosa is éppen így volt ezzel. Aztán vett egy nagy levegőt, és kézzel elkészítette kislánya, Luca Sára szobájának kiegészítőit. Célja az volt, hogy minden darab passzoljon és harmóniában legyen egymással. Annyira lenyűgözőre sikeredett, hogy ma már Hegedűs Zsanett tervezővel, Franta Ági lakberendezővel és Balázs Éva grafikussal karöltve több Babyberry kollekció is kapható a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ghigostyle

A Milánóban élő magyar Kaiser Fruzsina célja, hogy pólóival és párnáival megnevettesse és jókedvre derítse a gyermekeket és szüleiket. A felsők amellett, hogy viccesek, nagyon kényelmes pamut anyagból készülnek, a párnák pedig strapabíróak. A kicsik fotóját híres emberek karaktereibe bújtatja, és így készíti el a saját részre készült pólógrafikát. Több külföldi sztár is csípi a kétgyermekes anyuka humorát, többek között Paris Hilton és Victoria Beckham is nagy rajongója és rendszeres vásárlója.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Manuela

Néhány évvel ezelőtt még nem sokan mertek Magyarországon gyermekruha-tervezéssel foglalkozni. Maráczy Manuéla mégis mert egy nagyot álmodni, és váltott a felnőttruha-tervezésből. Az évek azt bizonyítják, a Manuela márkának létjogosultsága van, nemcsak a hazai, de a külföldi piacon is. A tervezőnő legnagyobb örömére két kislánya is besegít az alkotás folyamatába. Ötletekkel bombázzák édesanyjukat, rajzolnak, terveznek, és elsőként ők tesztelik le az adott darabot. A kislányoknak készült kollekcióban esőkabátok, felsők, kisszoknyák, leggingsek, sapkák, de még fürdőruhák is megtalálhatóak, egyedi, kézzel rajzolt grafikákkal. Mielőtt pedig a fiús anyukák teljesen elkeserednének, a tervek szerint a közeljövőben rájuk is gondol a márka.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Non+

Kiss Saroltát már nem kell bemutatnunk, hiszen ruhái közkedveltek a magyar trendkövetők körében. A tervezőnő már gyermekeknek készült kollekcióval is előrukkolt. A minikollekció nagyon színes, vidám darabokkal tűzdelt, és az egyik legfontosabb szempont a tervezésüknél, hogy babák, kisgyermekek számára tényleg hordhatóak és kényelmesek legyenek, ne csak jól nézzenek ki. Az uniszex kollekcióban sapkákat, pólókat, leggingseket, ülepes, laza nadrágokat találunk, így kisfiúk és kislányok egyaránt választhatnak kedvükre.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Funny&Myrtle

Az újonnan induló magyar gyermekruhamárka darabjai annyira egyediek, hogy nem is készül belőlük több azonos, így biztosan nem fog szembejönni az utcán még egy ugyanilyen szettben lévő gyerkőc. A különlegességük még, hogy Bakos Mirtusz stylist és Dévényi Fanny öltözéktervező és -készítő dolgozik együtt azért, hogy ezek a pompás kis darabok megszülessenek. Legyen az születésnap, esküvő, egy izgalmas nyaralás, vagy bármilyen más esemény, ami fontos a család életében, ezek a gyönyörű ruhák biztosan még felejthetetlenebbé teszik a nagy napot.  

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top