Öltözködjünk

Cenzúrázta Angela Merkel haját a szaúdi tévé

Mindezt azok után, hogy Szaúd-Arábia nemrégiben csatlakozott az ENSZ Nőjogi Bizottságához.

Kikockázta Angela Merkel haját egy szaúdi tévécsatorna a német kancellár Szaúd-Arábiában tett látogatásáról szóló riportjában.

Merkel asszony nem viselt a helyi szokásoknak megfelelő, teljes testet takaró öltözéket, de még fejkendőt sem, ezért cenzúrázták ki a fedetlen fejét. Tették mindezt annak ellenére, hogy az országba látogató vendégeknek nem is kötelező viselniük a kendőt. Igaz, nagyon is ajánlatos, ugyanis akár letartóztatás is járhat a hiányáért.

Cenzúrázta Angela Merkel haját a szaúdi tévé

Mindez annak fényében különösen abszurd, hogy Szaúd-Arábia nemrégiben csatakozott az ENSZ Nőjogi Bizottságához, méghozzá a nemek közötti egyenlőség előmozdításáért és a nők megerősítéséért. 

Szaúd-Arábia felvételét a bizottságba világszerte kritizálták, hiszen egy olyan országról beszélünk, ahol a nők életét születésüktől a halálukig a férfiak irányítják. Nem dolgozhatnak, utazhatnak vagy házasodhatnak férfiak engedélye nélkül, autót pedig egyáltalán nem vezethetnek.

bigleaguepolitics

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top