Öltözködjünk

Köldökig érő dekoltázs és gigamasnik – esküvőiruha-trendek, 2017 tavasz-nyár

Alapesetben sem egyszerű megtalálni A Tökéletes Ruhát, látva azonban az idei felhozatalt, a feladat tartogat némi kihívást a boldog aráknak. No, nem azért, mert olyan csúnyák lennének – épp ellenkezőleg! Olyan gyönyörű trendekben és kollekciókban tobzódhatunk, hogy határozott elképzeléseinket is sutba vághatjuk, ha végignézzük a lehetőségeket.

Bokréta a ruhákon

A klasszikus csipke mellett a nagyméretű virágokkal díszített menyasszonyi ruhák szinte minden tervezőnél megtalálhatóak. Naeem Khan, Oscar de la Renta és Monique Lhuillier kollekciójában is feltűntek az extra nagy rátétek vagy épp hímzések, amelyeket nem sajátítottak ki maguknak a romantikus ruhaköltemények, a minimál stílusú darabokra is bőven jutott belőlük.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Köldökig érő boldogság

Az idei év a szexi menyasszonyok éve lesz, az már biztos. A mélyen dekoltált, V-kivágású ruhák taroltak, nem volt stílus és fazon, amelyet ne párosítottak volna a lazán a szegycsontig kivágott felsőrésszel. A látványos nyakmegoldás előnye, hogy a fazon optikailag nyújtja felső testünket, az azonban már kérdéses, hogy az ember lánya hová és miként rögzítheti a “csajokat” úgy kábé B-s kosármérettől felfelé. Persze vannak trükkösen a ruhákba rejtett megoldások, de ha valaki hajnalig szeretné ropni a nagy napon, érdemes lesz a nyitótánc előtt egy ruhacserét beiktatni.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ejtett vállú fazonok

A vállakat szabadon hagyó fazonok a ready-to-wear kollekciók esetén is nagy kedvencekké váltak, a tervezők pedig úgy döntöttek, beemelik a szexi nyakkivágást az esküvői ruhák világába is. A-vonalú, báli fazonú és szűk, a test vonalát követő típusok is készültek ilyen megoldással, amelyek remek alternatívái lehetnek a klasszikus pánt nélküli ruháknak.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Réteges öltözködés

Míg az őszi-téli szezonban praktikus okokból is érdemes lehet az esküvői ruha fölé pelerint vagy kisebb köpenyt választani, addig a nyári lagzik során ezeknek már inkább csak dekorációs szerep jut – abból azonban csillagos ötösre vizsgáznak az idei versenyzők. A könnyed esésű bolerók, köpenyek, leplek vagy épp rövid kabátkára hasonlító felöltők remek megoldást kínálnak arra, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk öltözékünk összképén változtatni a nagy nap alatt. A hivatalos ceremóniákra, templomi esküvőkre egy mélyen kivágott ruha fölé amúgy is illik választani egy lenge réteget, amit a vacsora/fogadás során már mellőzhetünk, míg a fotózások erejéig akár más fazonba is belebújhatunk, ha variálni szeretnénk az outfitet.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Gigamasnik nagylányoknak

A ruhák díszítését illetően a virágos rátétek mellett a másik favorit a hatalmas masni volt. Került belőlük a ruhák ujjára, díszítette a derékvonalat, de a hátkivágást is több tervező egy-egy extra nagy masnival toldotta meg. Carolina Herrera, a Sachin & Babi és Oscar de la Renta bemutatóján is láthattunk oversize masnis ruhákat.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Többszintes ámulat

Nem csak a dekoltázs méretét szeretik variálni a tervezők, a szoknyák hosszával is szívesen eljátszadoznak. Az idei szezon erejéig például a többszintes, egymásra rétegezett hosszokkal ellátott fazonok lopták bele magukat a szívükbe. Az A-vonalú és a báli fazon esetén egyértelműen nyerő a párosítás, de a Sachin & Babi azt is bemutatta, milyen különlegessé tehet egy egyszínű, minta nélküli, egyenes esésű ruhát, ha a szoknyarész több, hullámozó szintből áll.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Trükkös magasítások

A mélyen dekoltált ruhák ellenpontjaként a visszafogottabb külsőről állógalléros, magasított nyakú menyasszonyi ruhák gondoskodnak. Készülhet egy pánt nélküli fazon áttetsző, csipkés kiegészítéseként, párosíthatjuk hosszú ujjas megoldással, de látványos, a középkori állógallérokhoz hasonlító megoldásokat is láthattunk, például Vera Wangnál is.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Nadrágban az oltárhoz

Nem kell aggódnia annak, aki úgy érzi, távol áll tőle az esküvői ruhák habos-babos felhozatala. Idén ugyanis számos divatház beválogatta kollekciójába a tradicionálisnak cseppet sem mondható, nadrággal kombinált menyasszonyi ruhákat. A határozott vonalú, letisztult nadrágkosztümös szettektől a romantikus, virágokkal gazdagon díszített változatokig többféle stílusban feltűntek, Naeem Khan még a leggingsek és hosszított fazonú felsők bevált párosításából is ihletet merített.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Pasztellcsodák

A fehér-törtfehér-ekrü szentháromságát több lágy árnyalat is felturbózza az idei szezonban. Pasztellkékek, rózsaszínek, mályvák bukkantak fel mindenütt, amelyek egy kis izgalmat visznek a megjelenésbe. A látvány éteri, lágyan libbenő, mellőzve minden drámaiságot, amit a fekete, bordó és egyéb, extra árnyalatú ruháknál amúgy megszokhattunk.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top