Öltözködjünk

Mintája miatt hívott vissza egy farmerszoknyát a Zara

A fast fashion márkát azzal vádolták, hogy rasszista szimbólummal díszítette az egyik farmerszoknyáját.

A Zara fesztiválkollekciója részeként dobta piacra a bal oldali képen látható, békafejekkel díszített farmerszoknyát, mely hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon. A béka ugyanis egyértelműen hasonlít az internetes mémből rasszista szimbólummá vált Pepére. A figurát az amerikai elnökválasztási kampány során a szélsőséges nézeteket valló, a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető alt-right mozgalom sajátította ki magának. 

MIntája miatt hívott vissza egy farmerszoknyát a Zara

A felháborodás nyomán a szoknya eltűnt a Zara kínálatából. A vállalat szóvivője ugyanakkor leszögezte, hogy a szoknyán látható békafejeknek nincs semmi közük Pepéhez vagy az alt-right-hoz. A szoknya egy limitált szériás kollekció része, melynek modelljeit művészekkel együttműködve készítették el. A békafejes dizájn Mario de Santiago kreációja, akinek egy falfestmény adta az ötletet, melyet négy évvel ezelőtt a barátaival készített.

The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top