Öltözködjünk

Egyenruhájuk miatt betegedtek meg a légikísérők

Több mint ezer légikísérő betegedett meg, miután viselni kezdték az új egyenruhát, ám a tesztek szerint semmi gond nincs az uniformissal.

Tavaly szeptemberben kaptak új egyenruhát az American Airlines légikísérői. Bár az új uniformis pozitív fogadtatást kapott, ahogy elkezdték viselni, egyre többen panaszkodtak viszketésre, kiütésekre, fejfájásra, torokfájásra, nehézlégzésre. A légikísérők szakszervezete most az egyenruha bevonását követeli, miután az több mint ezer embert betegített meg.

Egyenruhájuk miatt betegedtek meg a légikísérők

 

Az American Airlines az egyenruhákat egymillió dollárért vizsgáltatta be, de a tesztek nem mutattak ki semmi olyasmit, ami a dolgozók által tapasztalt tüneteket okozhatná. Furcsaság továbbá az is, hogy a pilóták közül, akik szintén új egyenruhákat kaptak, senki sem lett beteg.

A légitársaság közben engedélyezte az alkalmazottaknak, hogy a régi egyenruháikat viseljék.

Az új egyenruhák gyártója, a Twin Hill vezetői ugyanakkor fel vannak háborodva, és azt állítják, hogy a botránnyal a cégük jó hírnevét akarják rombolni. A cég ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy elkészítik az egyenruhákat tiszta pamutból azok számára, akik a jelenlegi, poliészter és gyapjúszövet változatot problémásnak tartják. 

bloomberg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top