Öltözködjünk

Hasleszorító, alakformáló és társai – “plasztika” kés nélkül

Ha nincs időd ledobni magadról néhány kilót, de a legjobbat szeretnéd kihozni magadból, felvehetsz valamilyen alkaformáló alsóneműt is. Mutatjuk, miből választhatsz.

Akinek nem sikerült leadnia súlyfeleslegét, de szeretné magát igazán csinosnak érezni, megteheti, hogy olyan fehérneműt választ, amelyik formálja az alakját. Mivel talán a hasi tájékról a legnehezebb leadni a kilókat, a népszerűbb alakformálók közül is a bugyikat vásárolják a legtöbben. Hiszen amellett, hogy azokban tényleg formásabbak a nők, az önbizalomra is jó hatással vannak. A jól megválasztott alsóneműk egészen odáig hordhatóak, amíg az ember vissza nem nyeri az alakját. Ám mivel nem túl kényelmesek, és nem feltétlenül bőrbarát anyagból készülnek, azt nem ajánlják, hogy állandóan ezeket viseld.

Jöhet a fűző?

Az alakformálás nagy úttörőjét, a fűzőt évszázadokon át hordták a nők. Sőt nemcsak ők, hanem volt idő, amikor férfiak is viselték, ugyan nekik nem az volt a céljuk, hogy karcsúbbnak tűnjenek, hanem a fűző egyenes tartásért felelt. Hogy ez az egyik leghatékonyabb alakformáló, azt senki sem vonhatja kétségbe. Ám arról, hogy van-e létjogosultsága, már megoszlanak a vélemények. A századelőn például a női emancipáció jegyében letépték magukról az asszonyok a fűzőt, és annak az elnyomásnak a jelképeként kezelték, amelyet az évszázadok során át kellett élniük.

Hogy korábban tényleg csak kényszerből hordták-e nők a ruhadarabot, nem tudhatjuk. Mára viszont egyértelművé vált, hogy praktikussága és hatékonysága miatt sokaknak segít visszaszerezni az önbizalmát, és – ha csak időlegesen is – a korábbi alakjukat. A fűző ráadásul a gyomortájékot is összeszorítja, így mivel nem bír sokat enni az ember, akár még a fogyást is elősegítheti.

Hasleszorító, alakformáló és társai -

Az alakformáló fehérneműk között vannak olyan csípőszorítók is, amelyek azok túl, hogy a hasi részen alakítják a testet, a csípőnél is hatnak. Nadrágok viselésénél például jó szolgálatot tehetnek ezek a darabok. De vannak speciális alakformáló nadrágok is, amelyek a has és a csípő mellett a combokat formálják. A harisnyák közül is választhatunk olyan fajtát, amelyik a legjobbat hozza ki a testünkből. Ugyanis ahogyan a többi alakformáló darab, úgy ez is képes néhány centit lefaragni belőlünk optikailag, sőt azon túl, hogy leszorít, a harisnya és a nadrág a feneket is megemeli.

Olvass még a témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top