Öltözködjünk

Magyarországra érkezett a világ legkülönlegesebb gyémántmárkája

A gyémántok királynője, a Forevermark márka mostantól Magyarországon is elérhető.

A Forevermark gyémántmárka mögött tekintélyes, több mint 125 évnyi gyémántszakértői tapasztalat áll. A márkajelzést csak olyan gyémántok viselhetik, amelyek felelős forrásból származnak, azaz olyan bányákból, amelyek megfelelnek a Forevermark által felállított szigorú szabályoknak. A kitermelő országokat, bányavállalatokat és bányákat folyamatosan ellenőrzi a cég, hogy teljesülnek-e a meghatározott feltételek, és működésük pozitív hatással van-e a helyi közösségre. A Forevermark gyémántok botswanai, namíbiai, dél-afrikai, ausztráliai és kanadai bányákból kerülnek ki.

Magyarországra érkezett a világ legkülönlegesebb gyémánt márkája

A kitermelés után a gyémántok többlépcsős kiválasztási folyamaton esnek át, amely során először méret, alak, minőség és szín szerint válogatják őket. Ezután kerülnek a szigorúan kiválasztott gyémántcsiszolókhoz. A Forevermark gyémántokra a többinél szigorúbb csiszolási szabályok vonatkoznak. A világon mindössze 42 olyan gyémántműves mester él, aki csiszolhat Forevermark gyémántot, ez a szakma általában családokon belül, generációkon keresztül öröklődik. A csiszolás után a Forevermark Diamond Insititute vizsgálja meg a gyémántokat a legszigorúbb szabályok szerint. Tizenhét lépésből áll az a folyamat, amelyen egy gyémántnak végig kell mennie ahhoz, hogy megkapja a Forevermark márkajelzést. Ezt a jelzést – amely a logóból és egy egyedi azonosító számból áll – különleges technikával rejtik a gyémánt belsejébe. Szabad szemmel nem látható, csak mikroszkóp segítségével, az emberi hajszálnál ötezerszer vékonyabb a jelzés.

Mindössze 1%

A világon kibányászott gyémántoknak mindössze 1%-a kaphatja meg a Forevermark logót és egyedi jelzést. A hölgyek így büszkén viselhetik ezeket a gyémántokat, tudván, hogy felelős forrásból származnak, és szigorú értékelési folyamaton mennek keresztül.

Magyarországra érkezett a világ legkülönlegesebb gyémánt márkája

“A Forevermark ékszereit azért viselem büszkén, mert tudom, hogy tiszta forrásból származnak, ezért a lelkiismeretem is tiszta tud maradni és nem feszengek, amikor ezeket a nem hétköznapi szépségeket hordom” – mondta el Görög Zita, a Forevermark bevezető sajtórendezvényének háziasszonya.

A Forevermark gyémántok ettől az évtől elérhetők Magyarországon is. A De Beers Vállalatcsoport az R-A Diamonds Kft-t választotta ki kizárólagos hazai képviselőnek. A gyémántokat nyolc kiskereskedelmi cég forgalmazhatja, ezek a partnerek saját ékszereikbe foglalhatják őket, és forgalmazhatják a Forevermark milánói innovációs és design központjában tervezett kollekciókat is. Ezekből az R-A Diamonds 3 kollekciót vezetett be Magyarországon, a FOREVERMARK SETTING™, ENCORDIA™ és CORNERSTONES™ kollekciókat.
A Forevermark gyémántokat világszerte szívesen viselik ismert hölgyek, például Michelle Obama, Nicole Kidman, Gweyneth Paltrow és Jessica Alba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top