Öltözködjünk

Száműzte a modelleket a Vogue

A Valódi Kiadás – Modellmentes övezet – áll öles betűkkel a brit Vogue novemberi számának címlapján.

A brit Vogue novemberi számában – beleértve a lap divatanyagait is – profi modellek helyett csak és kizárólag valódi nők szerepelnek.  A lap hasábjain feltűnik többek között Shumi Bose sztárépítész, Brita Fernandez Schmidt, a Women for Women International UK jótékonysági szervezet vezetője vagy épp Jane Hutchinson, a Hello Beautiful Alapítvány elindítója. 

Száműzték a modelleket a Vogue-ból

“Ebben az országban még mindig megbélyegzik, ha egy olyan nő, aki a nyilvánosság előtt szerepel, de nem a divatszakmában vagy  a szórakoztatóiparban dolgozik, valóban élvezi, ahogy kinéz, és szeret kísérletezni a külsejével” – magyarázta a Telegraphnak Alexandra Shulman, a brit Vogue főszerkesztője.

A The Real Issue című lapszám címoldalára Emily Blunt brit színésznő került. A választást a főszerkesztő azzal indokolta, hogy Blunt is egy hétköznapi nőt alakít A lány a vonaton című, új filmjében. A színésznő azért viccesen megjegyezte: három órán át készült a sminkje és a haja, hogy olyan valóságosnak látsszon, ahogy a címlapon kinéz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top