Öltözködjünk

Kerekesszékes lánnyal reklámozzák a sportruhákat

A kerekesszékes Robyn Lambird aktívabb életet él, mint nagyon sok teljesen egészséges ember.

A 19 éves Robyn Lambird cerebrális parézis miatt került kerekesszékbe. Az Angliában született, jelenleg Ausztráliában élő lány azonban így is versenyszerűen sportol. Hetente hat napon edz, hogy javítson az időeredményein, és jövőre elindulhasson a londoni Paraatlétikai Világbajnokságon.

Mindemellett Robyn aktivistaként is tevékenykedik, azért küzd, hogy a fogyatékkal élő emberek minél gyakrabban jelenjenek meg a médiában. 

Az ausztrál Target márka őt is felkérte modellnek a legújabb sportruha-kollekciója katalógusához. A kontinensen most először fordul elő, hogy egy ilyen jelentős vállalat fogyatékkal élő emberrel reklámoz.

Kerekesszékes lánnyal reklámozzák a sportruhákat

A cég döntése a lehető legjobb volt, a vásárlók rendkívül pozitívan fogadták a kerekesszékes lánnyal készült katalógust.

“Az emberek meglepődnek, amikor látnak, mert megdöntöm az elképzeléseiket azzal kapcsolatban, hogy milyennek kellene lennie egy fogyatékkal élő személynek” – mondta Robyn, aki a közösségi oldalakon is aktív. Rendszeresen készít Youtube-videókat, melyekben alaposan megcáfolja a fogyatékkal élő emberekkel kapcsolatos sztereotípiákat.

Biztos, hogy nagyon sokat fogunk még hallani róla.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top