nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Farmerban dolgoznak mostantól a MÁV-osok – fotók

Farmerban dolgoznak mostantól a MÁV-osok – fotók

Megújul a vasutasok formaruhája, az új, korszerűbb öltözékeket máris elkezdték kiosztani a MÁV-nál.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az egyen-formaruha egyik eleme a mozdonyvezetők sportosan elegáns farmeröltözéke, amelyhez kánikulában jól kihasználható térdnadrág is tartozik. A farmerruházat 98 százalék pamut és 2 százalék elasztán keveréke. Az új formaruházat egyéb darabjait is minőségi gyapjúszövet, letisztult szabásvonalak, lélegző alapanyagok jellemzik.

Farmerban dolgoznak mostantól a MÁV-osok - fotók
Fotó: MÁV

A férfiak zakót és nadrágot, szövetmellényt, rövid és hosszú ujjú inget, a hölgyek női nadrágot, szoknyát, rövid és hosszú ujjú blúzt kapnak, munkakörüktől függően. Folyamatosan érkeznek az új vászonruházat darabjai, azaz a női, illetve férfi dzsekik, nadrágok, mellények és sapkák is, amelyek mellett természetesen a vörös, illetve kék tányérsapkák is megmaradnak viseletként.

A kollekció a különböző időjárási viszonyokat sem hagyja figyelmen kívül: esőköpenyt és télikabátokat is osztanak – előbbit már most, utóbbit szeptembertől. Kendő, nyakkendő és póló teszi teljessé az összeállítást, mindezek kiosztása ugyancsak megkezdődött már.

Farmerban dolgoznak mostantól a MÁV-osok - fotók
Fotó: MÁV

Az arculatváltás a vasúttársaságnál fokozatos, az új ruházattal kapcsolatos megrendelések és beszállítások az előzetes ütemezés szerint történnek. Az új darabokat elsősorban az utazóközönséggel közvetlen kapcsolatba kerülő jegyvizsgálók, pénztárosok és mozdonyvezetők, motorvonat-vezetők viselik, de a beszerzés érinti például a forgalmi szolgálattevő, váltókezelő, térfőnök, ügyeletes tiszt munkakörben dolgozó munkavállalókat is.

Megosztás Facebookon